Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 23 januari 2009

Werkzaamheden houden bedrijventerrein Isselt vitaal

Bedrijventerrein Isselt is het grootste en oudste bedrijventerrein van Amersfoort. Door allerlei maatregelen zorgt de gemeente dat het terrein vitaal blijft en goede ruimte biedt aan Amersfoortse bedrijven. Een van deze maatregelen is de herinrichting van de Neonweg, Magnesiumweg, de Kaliumweg en een deel van de Uraniumweg. De Argonweg en het andere deel van de Uraniumweg worden in een later stadium aangepast. Hierdoor blijft het terrein bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Isselt blijft een groen en ruim opgezet bedrijventerrein. Dit beeld wordt hersteld en versterkt door bijvoorbeeld minder lange inritconstructies en het herstellen van een doorgaande bomenrij. Bomen die aan het einde van hun levensduur zijn, worden tijdens de werkzaamheden vervangen.

Waar mogelijk worden wegen verbreed met 0,5 tot 1,0 meter. Het asfalt van de wegen wordt vervangen en ook de straatverlichting wordt vernieuwd. De wegen zijn aan beide kanten uitgerust met grasbermen. De bermen worden waar mogelijk verbreed en voorzien van een doorgaande bomenrij.

Bij de twee scholen aan de Magnesiumweg en Kaliumweg worden snelheidsremmende maatregelen in de vorm van verkeersdrempels aangelegd.

Het ontwerp voor de herinrichting is tot stand gekomen in overleg met de bedrijven en bewoners in de betrokken straten. De burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben op 20 januari 2009 met het ontwerp voor de herinrichting ingestemd. Op dit moment werkt de gemeente aan de voorbereidingen van de uitvoering. De werkzaamheden starten dit voorjaar en duren tot half juli 2009.

Noot voor de redactie,