Ingezonden persbericht


Aladdin maakt top 3-bedreigingen voor 2009 bekend

eCrime, browsers als besturingssysteem en identiteitsdiefstal via sociale-netwerksites grootste uitdagingen

IJsselstein, 23 januari 2009 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, publiceert zijn Annual Threat Report. Dit rapport is samengesteld op basis van onderzoek en trendanalyse door het Aladdin Attack Intelligence Research Centre (AIRC). In het document behandelt het bedrijf de voornaamste verwachtingen op het vlak van online bedreigingen voor 2009. Dit is de top 3.


* eCrime: door de wereldwijde economische situatie en stagnerende banenmarkt zal de hoeveelheid eCrime toenemen. eCrime werd vroeger vaak uitgevoerd door studenten met een technische opleiding. Het komende jaar zullen ook steeds meer mensen met een technische of financiële achtergrond, die als gevolg van de economische crisis hun baan zijn kwijtgeraakt, zich hiermee bezighouden. Dat betekent ook dat eCrime verder professionaliseert in 2009.
* De browser als besturingssysteem: de manier waarop we omgaan met het web, verandert, mede door de opkomst van Web 2.0. De browser dient steeds vaker als besturingssysteem. De beveiligingstechnologie op dit vlak is up-to-date. Echter, gebruikers zijn zich niet bewust van de vele nieuwe gevaren die een browser als besturingssysteem met zich meebrengt en de manieren om zich hiertegen te beveiligen. Dit geldt voor privé- en zakelijke gebruikers.
* Identiteitsdiefstal via sociale-netwerksites: door de toename van privé-informatie op sociale-netwerksites is het eenvoudiger om de online identiteit van personen te beschadigen. Dit resulteert in meer identiteitsroof.

Geïnteresseerden vinden het volledige Aladdin Annual Threat Report op: http://www.aladdin.com/airc/default.aspx.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang, en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.