Gemeente Utrecht

Invoering betaald parkeren in een deel van Lombok en Welgelegen

Op 1 mei 2009 wordt betaald parkeren ingevoerd in een deel van Lombok en Welgelegen. Bij een draagvlakmeting is gebleken dat bewoners, winkeliers en bedrijven in beide gebieden in meerderheid voor betaald parkeren zijn. In het enquêtegebied Rubenslaan e.o. maakte de lage respons de draagvlakmeting ongeldig.

In een deel van Lombok, Welgelegen en Rubenslaan e.o. is in november 2008 een draagvlakonderzoek naar de invoering van betaald parkeren gehouden. Aanleiding voor de draagvlakmeting was een groot aantal signalen over een te hoge parkeerdruk.

Na verwerking van de teruggestuurde enquêtes bleek dat in het enquêtegebied Lombok een meerderheid (66,7%) voor invoering heeft gestemd. Ook in het enquêtegebied Welgelegen heeft een meerderheid (70,7%) voor invoering gestemd. Deze uitslag betekent dat met ingang van 1 mei in beide enquêtegebieden betaald parkeren wordt ingevoerd. Uit het enquêtegebied Rubenslaan e.o. (Ina Boudier Bakkerlaan, Burgemeester Ter Pelkwijklaan en burgemeester Fockema Andrealaan) zijn onvoldoende enquêteformulieren teruggestuurd. De respons bedraagt minder dan 30%. De uitslag is hiermee ongeldig. Overigens heeft een meerderheid tegen betaald parkeren gestemd.

Het invoergebied Lombok bestaat uit de volgende straten: Daendelstraat, Van Diemenstraat, Van den Boschstraat, Laurens Reaalstraat (gedeeltelijk), Abel Tasmanstraat, Pieter Bothstraat (gedeeltelijk) en de Leidsekade.

Het invoergebied Welgelegen bestaat uit de volgende straten: Ravellaan (gedeeltelijk), Deliuslaan en Franz Lisztplantsoen.

Alle bewoners en bedrijven in beide invoergebieden worden tijdig in de gelegenheid gesteld een parkeervergunning aan te vragen.