Nieuw-Vlaamse Alliantie


KBC: regering moet Vlaams parlement nu informeren (23/01/09)

Maandagmiddag om 14u debatteert het Vlaams parlement op verzoek van ondermeer de N-VA over de reddingsoperatie KBC. Daarbij zal het gaan over de precieze engagementen van de Vlaamse overheid, van KBC, de budgettaire implicaties, de evaluatie van de gemaakte keuzes, enz.

De Vlaamse parlementsleden kregen tot nu toe geen enkele informatie van de regering. Zij moeten de puzzelstukjes bijeenzoeken in de media.

Op die manier krijg je maandag geen goed debat. De regering zal dan voor het eerst tal van gegevens verstrekken in haar verklaring. De techniciteit en de complexiteit van een aantal zaken zal het moeilijk maken hierop onmiddellijk in te spelen. Bovendien riskeer je op die manier dat de focus minder op de kern van de zaken gericht is.

Daarom vraagt de N-VA dat de regering, naar Nederlands model, vandaag nog in een brief aan het parlement alle essentiële informatie over de KBC-deal zou verstrekken. Maandag kan op die manier veel tijd gespaard worden en kan meteen de kern van de zaak aan bod komen.

Auteur:
Geert Bourgeois, Vlaams parlementslid N-VA
Jan Peumans, N-VA-fractieleider Vlaams parlement

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be