Gemeente Soest

.

Snelheidscontroles 30 km zones in Soest Zuid

23 januari

Handhaving 30 km zone

Na de wijken Overhees, Boerenstreek en Smitsveen gaat de politie vanaf 26 januari verder met de grootschalige handhaving van 30 km zones in Soest Zuid. Gedurende een periode van minimaal een jaar controleert de politie intensief op wisselende plekken in de héle gemeente Soest.

Het Openbaar Ministerie Utrecht heeft vorig jaar samen met het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) en de politie besloten om de al eerder gehouden kleinere handhavingsprojecten in Soest uit te breiden naar een project voor de hele gemeente. Hierbij wordt in alle 30 km zones (dus alle woonwijken) in Soest en Soesterberg gehandhaafd op de maximum snelheid.

Na succesvolle controles in Overhees, Boerenstreek en Smitsveen is nu Soest Zuid aan de beurt. Gedurende een bepaalde periode waarschuwt, controleert en handhaaft de politie op de maximum snelheid van 30 kilometer. Tussendoor en naderhand vinden er metingen plaats, ook wordt met enquêtes onder de bewoners van de wijk bekeken of de controles effect hebben gehad.

Specifieke acties

Snelheidscontroles in 30 km zones zijn op zich niet nieuw. Er zijn in verschillenden gemeenten projecten gedaan waarbij de politie in woonwijken controleerde of gemotoriseerd verkeer de limiet van 30 kilometer per uur niet overschreed. Maar deze projecten waren zeer locatiegebonden en vaak gerelateerd aan één specifieke straat. In september is de politie in Soest gestart met de grootschalige handhaving van de maximum snelheid in 30 km zones.