Data B gemeentes nu ook aangesloten bij Digitale Nota van de Postbank

23/01/2009 13:09

Bluem B.V.

Leek 23 januari 2009 - Vanaf dinsdag kunnen de 3,5 miljoen internetbankierende klanten van de Postbank ook digitale nota's ontvangen van de Data B gemeentes via de Bluem NotaOnline koppeling. Ze kunnen zich via Mijn Postbank.nl hiervoor aanmelden. Met deze toevoeging naast de bestaande afleveringen bij ABN AMRO en Rabobank, biedt Data B een bereik van ruim 90% van alle gebruikers van internet in Nederland.

Marktleider in de gemeentemarkt

Data B verzorgt in samenwerking met Bluem voor reeds veel gemeentes de digitale nota dienstverlening en dit aantal groeit hard. Voorbeelden van gemeentes zijn Gemeente Hulst, Gemeente Hardenberg, Gemeente Borne, Gemeente Duiven, Gemeente Delft, Gemeente Emmen, Gemeente Spijkenisse, Gemeente Hattem, Gemeente Oldebroek, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Valkenburg a/d Geul, Gemeente Zwolle, Gemeente Terneuzen, Gemeente Meppel, Gemeente Roerdalen, Gemeente Dinkelland, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Deventer, Gemeente Skarsterlan, Gemeente Best, Gemeente Bergen (LB), Gemeente Steenwijkerland en Gemeente Sint-Michielsgestel. De verwachting is dat eind 2009 ruim 100 gemeentes gebruik zullen maken van digitale nota diensten via Data B. Doordat kant en klare koppelingen met de belastingsystemen van Centric, GouwIT, Getronics Pink Rocade en Procura beschikbaar zijn kunnen gemeentes zonder IT impact binnen enkele weken aangesloten worden.

Wat is een digitale nota?

Dit is een digitale factuur, acceptgiro, incassospecificatie, uitkeringsstrook of een ander waardedocument die de particulier via zijn eigen bank ontvangt en die voorheen op papier verstuurd werden door organisaties. Deze nieuwe service zorgt er voor dat de bank de digitale brievenbus wordt. De digitale aanslag is hét alternatief voor een papieren aanslag.

Voordeel voor de gemeente en burger

De digitale nota betekent voor de burger vooral gemak, overzicht en altijd toegang. Nota's kunnen niet meer kwijtraken. Acceptgiro's hoeven niet meer overgetypt te worden. De burger heeft een volledig overzicht en archief van alle belangrijke nota's en waardedocumenten gratis en vertrouwd binnen de eigen bankomgeving. Daarbij is het ook goed voor het milieu.

Voor gemeentes biedt het enorm veel voordelen en mogelijkheden. En niet alleen de kostenbesparing, maar ook voordelen die de kwaliteit van de financiële functie vergroten. Denk hierbij aan:


- Effectief creditmanagement


- Het vergroten van werkkapitaal


- Sneller betaald krijgen


- Gerichter klantcommunicatie


- Meer traffic naar de gemeente website en digitaal loket


- Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Over Data B. Mailservice B.V.

Data B. Mailservice verzorgt voor veel gemeentes, bedrijven en instellingen het printen en verzenden van mailingen. Daarbij beschikken wij over zeer geavanceerde, vaak voor Nederland unieke apparatuur. We kunnen aan al de wensen voldoen, zowel fysiek als digitaal via de bank. Daarnaast heeft Data B een product ontwikkeld om allerlei waardedocumenten via het internet aan te bieden in een digitaal loket. Dit product heet Data B. Multichannel.

Over Bluem B.V.

Bluem is sinds 2000 voorloper op gebied van digitaal factureren. De specialisatie is het digitaal presenteren en distribueren van facturen, salarisstroken en uitkeringsspecificaties. Zowel voor grote ondernemingen, als voor overheden en het MKB, heeft de organisatie bewezen de juiste B2C/B2B e-billing oplossingen te leveren. Deze zijn het resultaat van non-stop ontwikkeling, maken gebruik van diverse kanalen zoals de bank (digitale nota), uw 'mijn omgeving' (portal), de e-mail of de traditionele post en spelen in op de integratie van factuur- en betaalstromen. Bluem is erkend Biller Service Provider (BSP) inzake de digitale nota diensten en levert digitale nota's af voor opdrachtgevers in de bank portalen van de ABN AMRO, ING (voorheen Postbank) en Rabobank.





http://www.notaonline.nl