Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 23 januari 2009

* POLITIE ONDERZOEKT SCHIETINCIDENT
De recherche van het district Zuid onderzoekt een schietincident op de Vaerhorst.
Rond elf uur werd het incident gemeld bij de politie. Agenten waren snel aanwezig en troffen in de betreffende woning een man aan. Hij bleek een niet levensbedreigende schotwond te hebben. Vermoedelijk is er in de woning onenigheid ontstaan tussen drie mannen waarbij één van hen een schot loste. Met behulp van de gegeven signalementen stelde de politie direct een buurtonderzoek in. De verdachten werden niet meer aangetroffen.
Het 47-jarige slachtoffer is overgebracht naar het Maasstadziekenhuis.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht en achtergronden.


* AANHOUDING NA VERNIELING VAN RUIT
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die in een portiek een ruit had vernield. Dit na een melding van een oplettende getuige. Donderdagochtend rond kwart over zes kreeg de politie melding van een vernielde ruit aan de Claes de Vrieselaan. Ter plaatse zagen agenten een kapotte ruit bij de ingang van een portiek. Ze ging het portiek in en troffen op de eerste etage een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De 52-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader onderzoek. Tevens zal hij in contact worden gebracht met de hulpverlening.


* VERDACHTE FIETSER OP GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die reed op een gestolen fiets.
Donderdagochtend rond kwart voor tien controleerde de politie een 16-jarige Rotterdamse jongen op een fiets op de Straatweg. Tijdens de controle bleek dat de fiets op 5 maart 2007 in Rosmalen was gestolen. De verdachte is daarop overgebracht naar een politiebureau waar de jongen is ingesloten voor nader onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
Politiepersoneel van het district Centrum ontmantelde donderdagochtend een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd rond half negen een onderzoek ingesteld in een woning aan de Sint-Jacobstraat. Hier troffen de agenten een een werking zijnde hennepkwekerij aan. Het betrof 40 jonge plantjes. Deze stonden in één ruimte. Een tweede ruimte werd op dat moment vermoedelijk ook ingericht als hennepkwekerij. De planten en materialen om deze tot bloei te brengen zijn in beslag genomen voor vernietiging.
De politie doet onderzoek naar de eigenaresse van de woning.


* JONGEMANNEN AANGEHOUDEN VOOR HELING
MAASSLUIS - Politieagenten van het district Waterweg-Noord hielden donderdagavond twee mannen aan. Rond half twaalf kreeg één van hen, een 22-jarige Maassluisenaar, een stopteken op de Laan 1940-1945. De bestuurder negeerde dit, verhoogde zijn snelheid en ging er vandoor. Vervolgens werd er een achtervolging ingezet. Op de Witte de Withstraat werd het voertuig leeg aangetroffen. Korte tijd later arriveerden twee broers. Zij openden de auto van afstand. Vervolgens is het tweetal van 20 en 22-jaar oud aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek in het voertuig werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Dit waren T-shirts en overhemden. Ook werd er iets meer dan tienduizend euro aangetroffen.
Zowel de goederen als het geldbedrag zijn in beslag genomen. Om de veiligheid op de weg ook rondom basisscholen te waarborgen houdt de politie hier regelmatig controles. In Middelharnis werd op de Emmalaan en de Prinses Marijkestraat mensen gewaarschuwd. Zo werd aan fietsers duidelijk gemaakt dat het gevaarlijk is om zonder fietsverlichting te rijden. Ook in Sommelsdijk werden weinig bijzonderheden geconstateerd op de Molenlaan.
Hetzelfde geldt voor de locaties rondom de scholen rondom de Pieter Biggestraat en het Korteweegje in Ooltgensplaat. In Dirksland werden ouders van schoolgaande kinderen bekeurd op de Bromelia. Vier van hen droegen geen autogordel en twee keer werd er geen gebruik gemaakt van een kinderbeveiligingssysteem.


* MAN GECONTROLEERD NA VERDUISTEREN POST
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man staande gehouden die onbezorgde post bij zich had.
Surveillerende politiemensen zagen donderdagavond rond kwart over tien op de Goudse Rijweg enkele jongeren bij elkaar zitten. De agenten zag dat één van de jongeren op een postzak zat. Bij nadere inspectie bleek dat in enkele zakken nog onbezorgde post zat. De 20-jarige postbezorger was het niet eens met zijn dienstverband, en had op basis daarvan de post had achtergehouden. Politiemensen hebben de gegevens van de man opgenomen en namen de postzakken en een fietstas in beslag. De politie onderzoekt de toedracht en neemt contact op met de werkgever van de medewerker.