Gemeente Laarbeek


Herziening bestemmingsplan Buitengebied

LAARBEEK - In samenwerking met stedenbouwkundig bureau Croonen Adviseurs uit Rosmalen is de gemeente Laarbeek bezig met een integrale herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. Medio 2008 zijn in de Laarbeekse kernen nog informatieavonden gehouden waarin onder andere de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied zijn gepresenteerd.

De eerstvolgende stap is om deze uitgangspunten om te zetten naar voorschriften en kaarten waarin de gebruiks- en bouwmogelijkheden van ieder afzonderlijk perceel worden geregeld. Aan percelen met bestaande bebouwing wordt een detailbestemming - zoals agrarische bedrijfsdoeleinden, bedrijfsdoeleinden of woondoeleinden toegekend. Dit is inclusief een bijbehorend bouwblok (het vlak waarbinnen gebouwd mag worden).

Alle eigenaren/gebruikers van percelen in het buitengebied met bebouwing, zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van het de voorgestelde herzien van het bestemmingsplan. Als u geen brief heeft ontvangen, dient u deze bekendmaking als een kennisgeving te beschouwen.

De voorstellen zijn meestal gebaseerd op de bestemming en het bouwblok zoals die in het huidige bestemmingsplan Buitengebied zijn geregistreerd. Ook wijzigingen van het bestemmingsplan Buitengebied die de laatste jaren hebben plaatsgevonden, zijn in de voorstellen verwerkt. En tenslotte is er ook rekening gehouden met actuele informatie over de ligging, aard en omvang van de aanwezige bebouwing en de functies binnen het bouwblok.

De nieuwe voorstellen

U kunt de voorstellen voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied bekijken via onderstaande link.

Klik hier om de voorstellen voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied te bekijken.