Pijnacker-Nootdorp


datum 21 januari 2009

Wijkgericht werken, dat doen we met elkaar! Start pilot wijkgericht werken

De gemeente Pijnacker-Nootdorp, de politie Haaglanden, Vestia Nootdorp, Rondom Wonen, Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp en Stichting jeugd- en jongerenwerk Midden Holland starten vrijdag a.s. een pilot wijkgericht werken in Delfgauw. De samenwerking voor de pilot wordt tijdens een bijeenkomst geformaliseerd door de ondertekening van een convenant.

De start van de pilot wordt gemarkeerd door een bijeenkomst op vrijdag 23 januari. Daar wordt uitgebreid stil gestaan bij de inhoud van de pilot en wie wat doet. Tijdens de bijeenkomst ondertekenen de samenwerkende partners het convenant waarin de samenwerking voor de pilot wijkgericht werken in Delfgauw wordt geformaliseerd. Niet alleen bij het convenant betrokken partijen, maar ook alle organisaties actief in Delfgauw zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

De pilot in Delfgauw gaat over de wijken/gebieden Oud Delfgauw, Emerald en de Noord- en Zuidpolder. Tijdens de pilot wordt er een plan opgesteld, met speerpunten per wijk en voor de kern als geheel, als instrument om systematisch vanuit een gezamenlijke aanpak en vraaggericht te werken. Daarnaast is er ruimte voor burgerinitiatieven.

De partijen voelen zich verantwoordelijk voor en dragen bij aan de realisering van de volgende doelstellingen van wijkgericht werken: Het borgen, behouden en versterken van de leefbaarheid. Leefbaarheid wordt hierbij breed opgevat; het gaat zowel om fysieke aspecten als wonen en de woonomgeving, het sociaal/maatschappelijk functioneren van de wijken en wijkeconomie Verbeteren van de samenwerking tussen partijen en tussen partijen en inwoners Verbeteren van de communicatie van partijen met de bewoners Bevorderen van de betrokkenheid en participatie van inwoners bij leefbaarheid in de wijk