Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 22-01-2009

Freerunnen

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 januari bleek een verdachte situatie geen inbraakpoging te zijn.

Rond 01.50 uur werd een bewoonster van een woning aan de Ernest Claeshove wakker van geluiden aan de achterzijde van haar woning. Toen zij naar buiten keek, zag zij twee jongens op het schuurdak. Zij klopte op de ramen, waarna het tweetal ervandoor ging.

De bewoonster ging er vanuit dat de twee in wilde breken, belde 112 en gaf het signalement en de vluchtrichting van de jongens door. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Op het Herman Teirlinckhove troffen agenten twee jongens aan. Beiden hadden rode wangen en hijgden alsof zij hard hadden gerend. Op de vraag of zij beiden op een schuur waren geklommen antwoordden de jongens aanvankelijk ontkennend, maar na wat doorvragen gaven zij toe op schuurdaken te zijn geklommen. Zij hadden echter niets kwaads in de zin, maar waren aan het freerunnen.

Agenten bekeken of de jongens schade hadden aangericht. Dat was niet het geval. Omdat de twee, jongens van 15 en 16 jaar uit Nieuwegein, zich niet konden legitimeren, werden zij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hen door een hulpofficier van justitie duidelijk gemaakt dat hun gedrag niet door de beugel kon. De ouders van beiden kwamen naar het politiebureau en werden op de hoogte gesteld van het gebeuren. De twee gingen vervolgens met hun ontstemde ouders mee naar huis.