Platform Biologica
Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009
11 december 2008
De landelijke organisatie van de Week van de Smaak heeft Amsterdam
uitgeroepen tot de Hoofdstad van de Smaak 2009. Het centrale thema van
Amsterdam wordt Stad van de Duizend-en-Eén Smaken, een verwijzing naar
de vele culturen die de stad rijk is. In samenwerking met Proeftuin
Amsterdam zullen vele tientallen activiteiten worden georganiseerd in
en om Amsterdam die hun hoogtepunt beleven tijdens de Week van de
Smaak van 20 t/m 27 september 2009.
Zwolle, de vorige Hoofdstad van de Smaak (2008), geeft op 22 januari
de fakkel door aan Amsterdam. E.e.a. vindt plaats in de IJsselhallen
in Zwolle, op donderdag 22 januari rond 11 uur. Het decor van de
fakkeloverdracht wordt gevormd door de BioVak 09, de jaarlijkse beurs
voor ondernemers in de primaire sector.
Tijdens de afgelopen Week van de Smaak (22 t/m 28 september 2008)
heeft Zwolle laten zien hoeveel zij te bieden heeft op het gebied van
pure producten en authentieke smaken. Er werd o.a. een Dinner in the
Sky georganiseerd en een superstreekmarkt met heerlijke producten uit
de directe omgeving van de stad.
Het activiteitenprogramma van Amsterdam is nog under construction en
wordt op 22 januari gepresenteerd. Zeker is al dat het landelijke
openingsevenement in de Hoofdstad plaatsvindt. Zie ook
www.weekvandesmaak.nl
De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica,
smaakambassadeur Pierre Wind, Euro-Toques, Slow Food Nederland,
Kunsthal Rotterdam en Streekeigen Producten Nederland. Het evenement
wordt komend jaar o.a. mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS,
VSBfonds, Provincie N-Brabant, Stuurgroep LIB.