FNV


* Filmverslag Straatsburg

20-1-2009

Referendum principeakkoord uitzendcao's

FNV Bondgenoten heeft met ABU en NBBU, de brancheorganisaties voor uitzendondernemingen, een principeakkoord bereikt over de cao's voor uitzendkrachten per 1 april 2009. In beide cao's zijn afspraken gemaakt over scholing en een betere beloning. Uitzendkrachten kunnen via een referendum laten weten wat ze van de afspraken vinden.

Via het online referendum kunnen zowel leden als niet-leden tot 15 februari a.s. hun mening geven over de nieuwe cao's. Anja Jongbloed, hoofdbestuurder FNV Bondgenoten, laat weten dat het echter wel de leden van FNV Bondgenoten zijn die uiteindelijk bepalen of het tot een definitief caoakkoord komt.

{uitzendcao_tcm7-21512.jpg}

Opleiding en loon In beide cao's zijn de opleidingsmogelijkheden verruimd en komt er meer geld beschikbaar. In de NBBU-cao geldt dat iedereen vanaf de eerste werkdag hetzelfde loon heeft als de vaste krachten. In de ABU-cao komen dankzij het principeakkoord meer uitzendkrachten in aanmerking voor hetzelfde loon als vaste medewerkers, maar dat moet nog wel in de inleencao (van het bedrijf waarvoor de uitzendkracht werkt) worden geregeld.

Meer informatie Het referendum en de belangrijkste afspraken in de uitzendcao's kun je vinden op de site van FNV Bondgenoten.