Gemeente Woudrichem

'meer dan een voetveer' valt in de prijzen

uitzicht vanaf de plaats waar het terras zou moeten komen

WOUDRICHEM IN FINALE BRABANTSE DERBY

WOUDRICHEM Het plan Meer dan een Voetveer is doorgedrongen tot de finale van de Dorpen Derby van de provincie Noord-Brabant. Het plan voorziet in een water- en zandspeeltuin, terras en aanlegsteiger op de plek waar het voetveer de Afgedamde Maas oversteekt naar slot Loevestein.

Bijna 200 inzendingen heeft de provincie binnengekregen voor haar wedstrijd. Het Woudrichemse plan is één van de tien plannen die zijn genomineerd voor de finale. Alle genomineerden ontvangen 10.000 euro en professionele begeleiding om hun droom werkelijkheid te maken. Op 7 februari presenteren de tien finalisten zich in het provinciehuis. Vanaf die datum kan ook gestemd worden op de projecten. Tijdens de finale op 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende dorp kan rekenen op 50.000 euro.

De poort naar Brabant verdient meer dan een voetveer, vinden Monique en Peter de Knegt, initiatiefnemers van het plan. Het is zon adembenemend mooie plek dat je er mensen graag even wil vasthouden. Voor het uitzicht, een versnapering en het kliederen in een water- en zandspeeltuin die naadloos aansluit bij de omgeving. Het college van B en W van Woudrichem is zeer enthousiast over het plan.

In de wijde omgeving is geen speeltuin met terras te bekennen. Dus pakken ouders met kinderen de auto en rijden ze naar Nederhemert of de Loonse en Drunense Duinen. In de toekomst kunnen ze op een fietstochtje Groot en Grut aandoen; ontmoetingsplek voor jong en oud. Ook watersporters moeten hier kunnen aanleggen, aldus de plannenmakers die zich inmiddels versterkt weten met Andreas Hofman.

Zij denken verder aan het organiseren van kinderfeestjes, zomerconcerten en (water)projecten voor scholieren. Ook moeten bezoekers er sloepen kunnen huren. Andere ideeën zijn van harte welkom.

Een pleisterplaats aan de rivier is een geschenk voor Woudrichem en haar inwoners. Een plek waar het goed toeven is voor jong en oud. Een stek waar drie generaties samenkomen en het voetveer voortleeft.