Gemeente Rotterdam

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 20 januari 9.30 uur
De commissie bespreekt de voortgang van het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang.
Over de voortgang van het plan van aanpak wordt regelmatig aan de commissie
gerapporteerd. Verder praat de commissie over de afdoening van de motie-Van den Anker over
Resultaatmeting portfolio's en de motie-Verwijs over Participatieladder vrouwen. De moties
werden ingediend bij de bespreking van het uitvoeringsprogramma Emancipatie en Sociale
mobiliteit. Tot slot worden de inzet en de activiteiten van prof. T. Ramadan geëvalueerd. De
aanbieding van een nieuw contract besproken en komt de afdoening van de motie-Fähmel over
Resultaten van de investering in prof. T. Ramadan aan de orde.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen en Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie Dinsdag 20 januari 14.00 uur
Deelgemeente Noord, Eudokiaplein
Het college heeft gebiedsgericht werken in het collegeprogramma als uitgangspunt van haar werkwijze gemaakt. De directe leefomgeving van de Rotterdammers wordt als vertrekpunt genomen. Welke effecten heeft dit op de gemeentelijke organisatie? Hoe ziet de praktijk eruit en hoe zijn burgers en maatschappelijke organisaties daarbij betrokken? De commissies BVM en MVP verdiepen zich in de deelgemeente Noord in de gebiedsgerichte aanpak. Na een toelichting gaan de commissieleden de wijk om te zien wat gebiedsgericht werken in de praktijk inhoudt. Tijdens ontmoetingen met mensen uit de praktijk, onder wie gebieds- en accountmanagers, kunnen ervaringen en voorbeelden worden uitgewisseld.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 21 januari 9.30 uur
De commissie bespreekt de eerste halfjaarlijkse Midden- en Oost-Europeanen-monitor. Deze monitor is door het college opgesteld om inzicht te krijgen en te houden in de toestroom van Midden- en Oost-Europeanen naar Rotterdam.
Verder wordt aandacht besteed aan het jaarverslag 2007 van de Commissie voor Welstand en Monumenten met hieraan gekoppeld het verslag van het college over het door hun gevoerde welstandsbeleid 2007. Tijdens de vergadering is een afvaardiging van de Commissie voor Welstand en Monumenten aanwezig om hun verslag toe te lichten. Tot slot komt de vaststelling van het Rotterdams vastgoedbeleid voor de komende jaren aan de orde.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 21 januari 14.00 uur
In de commissievergadering discussiëren de commissieleden met wethouder Geluk over het functioneren van het Bureau Jeugdzorg naar aanleiding van de zaak rondom de overleden baby Talysa. De rapportages van de jeugdconsul en Inspectie Jeugdzorg zijn de basis voor bespreking in de commissie. Verder besteedt de commissie aandacht aan het grote gebrek aan crisisopvangplaatsen voor kinderen. Dit zijn plekken voor kinderen die op last van de kinderrechter acuut uit huis moeten worden geplaatst. Ook bespreekt de commissie diverse onderwerpen op het gebied van onderwijs zoals onderwijshuisvesting, resultaten schooluitval en speciaal onderwijs.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Verkeer Donderdag 22 januari 9.30 uur
Havenbedrijf, World Port Center, Wilhelminakade 909, Rotterdam De externe oriëntatie van de commissie staat in het teken van het thema doorpakken. Als eerste bespreekt de commissie met de leden van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) de update van de economische visie "Koers houden, doorpakken en uitvoeren". Daarna informeert de commissie zich over de stand van zaken van de verkeersonderneming en de verkeersmarinier. De dichtslibbende A15 en de nog regelmatig terugkerende verkeersproblemen in de stad maken dat de commissie vindt dat ook op verkeersgebied doorgepakt moet worden.

Bron: Griffie, 19-01-2009