Gemeente Geertruidenberg


Activiteiten toerisme & recreatie

Film in " De Schattelijn"
Sinds vorig seizoen vertoont Cultureel Centrum De Schattelijn in samenwerking met bibliotheek 'Theek 5 films in de theaterzaal van "De Schattelijn".
In het theaterseizoen '08-'09 zal de reeks "UITGELEZEN FILMSCHATTEN" worden voortgezet, telkens op de derde dinsdagavond van de maand.

Op 20 januari draait de film Captain Corelli's Mandolin.

Deze dramafilm uit 2001 is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis de Bernières. De dochter van een Griekse dokter wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden van haar geliefde, een kapitein in het Italiaanse leger.

Vanaf 16 jaar. Met Penélope Cruz, Nicolas Cage en Christian Bale.

Aanvang: 20.00 uur, entree: EUR 7,50.
Abonnementhouders van De Schattelijn en leden van Theek 5 ontvangen EUR 1,00 korting.

Informatie: tel: 0162 - 512 226, e-mail: info@schattelijn.nl.

Wintertocht in Hank
Op 18 en 25 januari is er een wintertocht in Hank. Per fluisterboot de winterse Biesbosch beleven. Op zoek naar overwinterende ganzen en andere vogels die de kou van het hoge noorden zijn ontvlucht. Samen met de Biesboschgids op zoek in de polders, de rietruigtes en de wilde wilgenbossen. Misschien ziet u ook nog sporen van bevers. En tussendoor kunt u genieten van een lekkere kop erwtensoep. Dit kan tijdens de winterontdektocht voor de echte liefhebber. Zorg voor aangepaste kleding en schoeisel.
Tijd: 13.00 uur
Startplaats: Jachthaven Vissershang, nadere informatie: 0162-682 233. Kosten: EUR 13,00 / EUR 10,00 (inclusief koffie, kop soep en beverborrel.