Technische Universiteit Delft

MKB Ontbijtsessie
door Valorisationcentre

Speciaal voor het bedrijfsleven organiseert de TU Delft gratis ontbijtsessies van 7.30 tot circa 9.00 uur in de centrale Bibliotheek van de TU Delft. Deze bijeenkomsten bieden ondernemers inzicht in de laatste ontwikkelingen op diverse onderzoeksgebieden en op de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Een mooie gelegenheid om meer inzicht te krijgen in de meerwaarde die de TU Delft kan bieden en om de relatie met onderzoekers, studenten en potentiële stagiaires te versterken. Iedere sessie staat in het teken van een actueel thema.

20 januari 2009 | 07:30 uur - 09:00 uur
plaats: TU Delft Library

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 20 januari 2009 en heeft als thema:

Welkeinnovaties in de bouw dragen bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen?

Spreker is Prof.dr.ir. A.C.J.M. Eekhout, hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en eigenaar van Octatube Space Structures, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en realiseren van driedimensionale constructies voor de bouw en de architectuur.

De wereld staat voor grote uitdagingen door een combinatie van bevolkingsgroei en een toename van de consumptie per hoofd van de bevolking. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn onder meer technologische sprongen voorwaarts nodig. Ook in de bouw. U kunt denken aan bouwen op zachte bodems en in waterrijke omgevingen, verlaging van de CO2 -uitstoot tijdens bouwprocessen, de bouw van energieproducerende gebouwen en het upgraden van bestaande woningen.

Mick Eekhout zal u laten zijn welke innovatieve oplossingen de universiteit nu en in de toekomst aan kan bieden, en die u kunt toepassen in de praktijk. Er is tevens voldoende gelegenheid om uw vragen en de door u gesignaleerde innovatiekansen aan Mick Eekhout en andere experts voor te leggen.

Met het TU Delft MKB Innovatieontbijt initiatief hopen wij met ondernemers in contact te komen om samen innovatiekansen te verkennen. U kunt zich inschrijven voor gratis deelname op www.valorisationcentre.tudelft.nl. Klik op `MKB Innovatie

ontbijt bij de TU Delft' voor het inschrijfformulier.

Laatst gewijzigd: 08 december 2008