Gemeente Helden

Helikopteroefening boven luchtmachtbasis De Peel

In verband met de oefening Thunder Challenge vinden op donderdag 15 januari van 15.00 uur tot 22.00 uur verschillende vliegactiviteiten plaats boven luchtmachtbasis De Peel.

De oefening Thunder Challenge heeft als doel het beoefenen van een air assault. Tijdens deze oefening vervoeren verschillende transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht militairen van de Luchtmobiele Brigade naar luchtmachtbasis De Peel. De militairen zullen hier diverse acties op de basis beoefenen. De transporthelikopters worden begeleid door gevechtshelikopters die de eenheden vanuit de lucht beschermen. Na het beëindigen van de grondactiviteiten worden de militairen per helikopter vervoerd richting hun thuisbasis.

Tijdens de oefening wordt niet gevlogen beneden de toegestane hoogte. Naast deze oefening blijven de dagelijkse vliegoperaties van de Koninklijke Luchtmacht en haar NAVO-partners gewoon plaatsvinden. Voor eventuele geluidhinderklachten kan contact worden opgenomen met het gratis klachtennummer van de Koninklijke Luchtmacht, 0800-0226033.

15-1-2009 10:11