Open Dag bij Brainclinics Nijmegen: 17 januari 2009
NIJMEGEN, 20081222 -- Heeft u altijd al willen weten hoe uw hersengolven eruit zien en hoe we dat van buitenaf kunnen beïnvloeden? Om het jaar goed te beginnen opent Brainclinics op zaterdag 17 januari 2009 haar deur voor iedereen die een kijkje wil komen nemen op onze hoofdvestiging in Nijmegen. U kunt onder andere informatie krijgen en vragen stellen over onze werkwijze. Er worden demonstraties gegeven van toegepast hersenonderzoek (EEG, QEEG), magnetische hersenstimulatie (rTMS) en neurofeedback. Op zaterdag 17 januari 2009 is iedereen van harte welkom op de Bijleveldsingel 34 te Nijmegen van 13.00 uur tot 17.00 uur!
Magnetische hersenstimulatie bij depressie en parkinson
rTMS staat voor repetitive Transcranial Magnetic Stimulation ofwel herhaalde magnetische hersenstimulatie (ook wel TMS of magneettherapie genoemd). Bij bijvoorbeeld depressie is bekend dat bepaalde delen van onze hersenen onder- of overactiviteit vertonen. Door middel van een pulserend magnetisch veld worden specifieke delen van de hersenen gestimuleerd met als doel de doorbloeding en elektrische activiteit toe of af te laten nemen. Onze onderzoeksresultaten laten zien dat na 20 sessies bij 75% van de cliënten een volledige remissie (niet langer meer depressief) bereikt kan worden. De eerste resultaten van deze behandeling bij Parkinson zijn ook veelbelovend.
Neurofeedback bij ADHD/ADD, epilepsie en slaapproblemen
Neurofeedback is een methode waarbij terugkoppeling (feedback) wordt gegeven op gewenste hersenactiviteit. Deze positieve feedback wordt gegeven middels bijvoorbeeld een spelletje als Pacman of een filmpje. De Pacman of het filmpje gaat door bij de gewenste hersenactiviteit en stopt bij de `verkeerde' hersenactiviteit. De hersenen worden op deze manier geleerd bepaalde hersengolven wel of niet te produceren (conditioneringsproces). Aandoeningen zoals ADHD/ADD, maar ook epilepsie en slaapstoornissen, kunnen op deze manier worden behandeld zonder medicatie. Daarbij wordt een blijvend - lange termijn - effect bereikt en kan in sommige gevallen medicatie zoals Ritalin zelfs worden afgebouwd.
Toegepast hersenonderzoek
Om onze innovatieve behandelingen verder te ontwikkelen, publiceren we regelmatig wetenschappelijke studies die zijn gedaan binnen Brainclinics. Met behulp van het toegepast hersenonderzoek kunnen we enorm veel informatie verzamelen en analyseren. Hierdoor kunnen we op onze eigen manier een bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek. In januari 2009 start Brainclinics met een groot internationaal depressie onderzoek: iSPOT. Kijk voor meer informatie op onze website www.brainclinics.com/iSPOT.
Kortom, kom zelf ervaren hoe het is om Pacman met je gedachten te besturen, te ervaren hoe het is om middels magnetische hersenstimulatie duim te zien bewegen of je hersenactiviteit te bekijken!
Brainclinics