Syntens

Goede voornemens voor MKB ondernemers

Terugkijkend op het afgelopen 2008 dan is het een turbulent jaar voor ondernemers geweest. Toch bieden de ontwikkelingen van de laatste maanden ook volop kansen, waar met name MKB ondernemers goed op in kunnen spelen. Ondernemers kunnen bovendien onafhankelijk en vaak gratis ondersteuning ontvangen bij vernieuwingen. Syntens nodigt deze ondernemers uit om in het kader van de campagne ToekomstBedrijven contact op te nemen.

Regiodirecteur Zuid Murk Peutz verwoordt het als volgt: âDe economische tijd is een zorgelijke periode voor ondernemers, maar dwingt ook tot nadenken. Kleine ondernemingen zijn in staat om zich enorm te onderscheiden. Een moeilijke periode zet de boel op scherp en maakt mensen alert in het maken van efficiënte en urgente bedrijfsvernieuwingen.â Een campagne die aansluit op deze behoefte bij ondernemers is ToekomstBedrijven.

ToekomstBedrijven
De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om meer MKB bedrijven te betrekken bij het bestaande innovatienetwerk voor een beter toekomstperspectief. Vanaf medio 2008 tot 2012 bezoeken Syntensadviseurs in Zuid-Nederland 2000 nieuwe bedrijven om in een persoonlijk gesprek te luisteren naar wat hen drijft en te helpen kansen te realiseren. Het project wordt uitgevoerd met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en de Europese gemeenschap. Interesse? Zie dan voor meer informatie en contact www.syntens.nl/toekomstbedrijven of bel voor ondernemers in
Oost-Brabant met Sjef van Herpt, 088 - 444 0 551 Limburg met Bas van den Broek, tel. 088 - 44 40729 West-Brabant en Zeeland met Ron Rosbak, tel. 088 - 444 0 525

Profiel Syntens
Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Syntens wenst u een voorspoedig 2009!