Persbericht
Meer dan twee miljoen digitale kijkers via de kabel
Den Haag, 13 januari 2009. Het aantal digitale kijkers via de kabel groeit razendsnel. De gezamenlijke kabelbedrijven passeerden begin januari de mijlpaal van 2 miljoen huishoudens die naar digitale kabeltelevisie kijken. Dat is een verdubbeling in twee jaar tijd.
Dat miljoenen mensen het digitale kijken hebben ontdekt is logisch. De scherpe beeldkwaliteit en de grote keuzevrijheid maken dat erg aantrekkelijk. De groei van platte schermen heeft ook invloed op de groei van digitale televisie; kijkers verwachten op zo'n groot scherm scherper en kwalitatief beter beeld. "Digitale televisie is volwassen geworden. Kijkers krijgen veel meer keuze en worden baas over hun eigen televisie-avond. Meer kanalen, hoge HDTV-kwaliteit en nieuwe mogelijkheden als programma's op aanvraag. Dat kan allemaal via de digitale kabel.", aldus Rob van Esch, directeur NLkabel.
Van Esch: "Om alle nieuwe diensten mogelijk te maken heeft de sector de afgelopen jaren tot en met de dag van vandaag vele miljarden geïnvesteerd. Daardoor behoort de kabelsector tot de meest innovatieve sectoren in ons land. Neem bijvoorbeeld de introductie van DOCsis 3.0, de supersnelle internetverbinding die de kabelbedrijven in Nederland onlangs hebben geïntroduceerd. Daarmee lopen we voorop in Europa."
Ruim de helft van alle Nederlanders kijkt inmiddels digitale televisie. Van alle digitale kijkers doet de helft dat via de kabel, de andere helft via satelliet, digitale ether of IPTV. Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond kwam naar voren dat digitale kabel het beste beeld geeft. Het komende jaar zal naar verwachting het aantal digitale kijkers nog verder toenemen.
---
NLkabel is de vereniging van Nederlandse kabelbedrijven. NLkabel draagt bij aan de bewustwording van de mogelijkheden van de moderne kabel, door allerlei activiteiten te organiseren en door feiten en kennis over de kabelsector actief te verspreiden.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Rob van Esch, directeur van NLkabel, 070-305 33 33 / 06-20600535