Voedingcentrum
Verkiezingen Het Lekkerste Kindermenu
Op dinsdag 13 januari strijden koks van restaurants en de
fastservicebranche om het Lekkerste Kindermenu op de Horecava, de
nationale vakbeurs voor de horeca, catering en grootkeuken. Het gaat
om een lekker én gezond kindermenu met voldoende voedingsstoffen, dat
voor kinderen aantrekkelijk is om te eten.
Eet je met je kind(eren) regelmatig buitenshuis, dan laat het
kindermenu vaak weinig verrassends zien: patat met mayonaise en een
kroketje, frikadel of kipnuggets. En als âgroenteâ een schaaltje
appelmoes. Daar mag volgens het Voedingscentrum best wat meer van
worden gemaakt. Kinderen moeten in restaurants immers ook voor een
gezonde maaltijd kunnen kiezen.
Twee verkiezingen
Koninklijk Horeca Nederland heeft dit idee aangegrepen en twee
wedstrijden uitgeschreven: één voor de restaurantbranche en één
voor de fastservicebranche. In beiden gaat het om het lekkerste
kindermenu. Het moet een volwaardige maaltijd zijn met maximaal 80
gram vlees of vis en minimaal 150 gram aan pasta, rijst of
ongefrituurde aardappelen en 150 gram groente.
Belangrijkste criterium
Kinderen moeten het menu vooral âlekkerâ vinden. Ook moeten ze zich
net als hun ouders gast voelen en op een volwaardige manier worden
bediend. In de jury zit daarom ook een aantal kinderen, die het menu
vanuit dat oogpunt zullen keuren.
Voedingscentrum nauw betrokken
De verkiezingen om het Lekkerste Kindermenu zijn nieuw. Het
Voedingscentrum zit in de jury en maakt deze verkiezingen mede
mogelijk. Horecava is een jaarlijks terugkerend fenomeen met meer dan
500 exposanten. Dit jaar vindt de beurs plaats van 12 tot en met 15
januari in Amsterdam RAI.