Gemeente IJsselstein


Uit het goede hout gesneden: 150 jaar Schilte

Datum: maandag 12 januari 2009
Tentoonstelling Schilte 150 jr. Laatste kans om de tentoonstelling in het Stadsmuseum IJsselstein te zien: t/m zondag 25 januari 2009. Tentoonstelling 150 jaar Schilte Muziektheater en tentoonstelling Binnenkort wordt in het Fulcotheater de productie `Schilte, een familie en een bedrijf' uitgevoerd door Theaterstichting Kwibus en Harmonie Amicitia. Een muzikaal verhaal over Nard Schilte, de oprichter van het bedrijf Schilte.
Nu is er de unieke kans om de geschiedenis van dit zo belangrijke bedrijf in IJsselstein van diverse kanten te beleven. Bezoek daarom ook de tentoonstelling in het Stadsmuseum `Uit het goede hout gesneden
- 150 jaar Schilte', nog mogelijk tot en met 25 januari. Het familiebedrijf Schilte startte anderhalve eeuw geleden met een eenvoudige draaibank op zolder en is anno 2008 uitgegroeid tot een bekende houtwarenfabriek. Tot ver buiten IJsselstein is Schilte bekend om de schoolmeubelen, klimtoestellen, en sjoelbakken en vele toeleveringsproducten, van fraaie armleuningen tot en met bewegwijzeringspaaltjes in de dierentuin. Een combinatie van design en nostalgie! Een boeiende tentoonstelling voor jong en oud met veel aspecten.
Demonstratie houtdraaien op zaterdag 24 januari In het laatste weekend van de tentoonstelling, zaterdag 24 januari vanaf 13.00 uur, zijn er houtdraai-demonstraties door Hans Westland uit IJsselstein in het Stadsmuseum. U ziet dan hoe ook de 19de-eeuwse draaibank van het houtbedrijf Schilte in bedrijf is. Herziene uitgave boek
Er is een geheel herziene en aangepaste uitgave van (voorheen) `Hart voor Hout - Schilte 140 jaar houtbewerking'. Deze heruitgave heeft de naam `Uit het goede hout gesneden, 150 jaar houtbewerking'. Ook de uitvoering is aangepast en voorts is de geschiedenis van de afgelopen tien jaar toegevoegd aan de inhoud. Te koop in het Stadsmuseum. De prijs is 10 euro.
Bezoekadres
Stadsmuseum IJsselstein, Walkade 2, 3401 DS IJsselstein Telefoon 030 688 6800, www.stadsmuseum.nl
open dinsdag t/m zondag, 13 -17 uur, groepen ook op afspraak