Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - fietser zwaar gewond


Een 47-jarige fietser uit Apeldoorn is vrijdagochtend 9 januari zwaar gewond geraakt, toen hij in botsing kwam met de auto van een 35-jarige plaatsgenoot.


Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur op de kruising Looiersdreef / Matenpoort. De automobilist reed over de Looiersdreef, toen hij op de kruising de fietser over het hoofd zag en geen voorrang verleende. De fietser kwam hierdoor ten val en liep ernstig hoofdletsel op. De man is in kritieke toestand per ambulance naar het Lukas Ziekenhuis vervoerd.


Apeldoorn - belediging


De politie heeft vrijdagavond 9 januari een 43-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging.


Politieagenten hielden de man rond 22.50 uur op de Deventerstraat in Apeldoorn staande, omdat de APK van zijn auto verlopen was. Daarnaast bleek de man niet in bezit van een Nederlands rijbewijs. Toen agenten hem hiervoor een bekeuring wilde geven, begon de man de agenten te beledigen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleef de man de agenten beledigen en discrimineren en verzette hij zich hevig. De man is hierop ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - winkeldieven aangehouden


De politie heeft vrijdagmiddag 9 januari een 29-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ook een 64-jarige winkeldievegge is vrijdagmiddag door de politie aangehouden.


De politie kreeg rond 14.00 uur de melding van diefstal van een muts bij een kledingwinkel in het winkelcentrum Anklaar. Op basis van het signalement van winkelpersoneel kon de politie de van de diefstal verdachte man even later op de Sluisoordlaan aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Adelaarslaan betrapte rond 15.00 uur een 64-jarige Apeldoornse op diefstal van een aantal cosmetica-producten. Het winkelpersoneel hield de vrouw staande en droeg haar over aan de politie. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


--Einde berichten--



---- --