Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-01-2009

Vrouw op haar ogen geslagen door ex-vriend

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 05.00 uur op de Wensel Cobergherstraat een 26-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 23-jarige ex-vriendin. Hij zou het slachtoffer onder meer geschopt en op haar ogen hebben geslagen. Daardoor was uit een van haar ogen een contactlens gesprongen. Het slachtoffer is zo bang van haar ex vriend dat zij vannacht nog geen aangifte durft te doen. De politie gaat de verdachte, vanwege de ernst van de feiten, toch strafrechterlijk aanpakken. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De politie kreeg vannacht een melding een melding van een vechtpartij op de Wensel Cobergherstraat. Ter plaatse zagen de agenten een vrouw tegen een hekwerk van een tuin aanleunen. Ze huilde. Het slachtoffer verklaarde dat ze pijn had en dat ze nog nooit zo in elkaar geslagen was. Ze was met vriendinnen uitgeweest en had daar haar ex-vriend ontmoet. Ze was met hem meegereden, in de auto was ruzie ontstaan. Daar had hij haar op haar ogen geslagen, omdat de contactlens uit een van haar ogen was gesprongen had Ze uit kwaadheid een ruit van de auto ingeslagen. Op de Wensel Cobergherstraat waren ze gestopt. Daar had haar ex vriend haar, ook terwijl zij op de grond lag haar geschopt en geslagen. De politie heeft daarop ter plaatse de verdachte
aangehouden. Hij wilde vanmorgen nog niet ingaan op de gebeurtenis en eerst de komst van zijn advocaat afwachten.

Dronken Belg rijdt tegen lantaarnpaal en verkeersbord

CHAAM: Een 23-jarige man uit Baarle Hertog (B) is donderdagavond omstreeks 21.45 uur met zijn auto op de Bredaseweg betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij kwam met zijn auto vanuit de richting van Baarle Hertog. Hij reed naar eigen zeggen circa 70 km / uur op een gedeelte waar 50 km/ uur is toegestaan. In een flauwe bocht was hij, mogelijk door glad wegdek, in een slip geraakt en tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord gereden. Vervolgens was hij enkele malen over de kop geslagen. Hij liep een hoofdwond op die behandeld is door verpleegkundigen van de ambulancedienst. Hij had, zo vertelde hij, twee glazen Bacardi en twee glazen champagne
gedronken. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder, die 670 ugl blies, ingevorderd.

Winkeldief betrapt in supermarkt

BREDA: Een 34-jarige Bredanaar is donderdagavond in een supermarkt aan de Haagweg betrapt op winkeldiefstal. Hij had scheermesjes en een lotion gestolen. Hij had de goederen in een jaszak gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Hij werd door een medewerker die de diefstal had gezien, tegengehouden en overgedragen aan de politie. Hij heeft een dagvaarding gekregen.

Sigarettendief komt niet toe met uitkering

BREDA: Bij de groothandel aan de Konijnenberg is donderdagavond ook een winkeldief betrapt. Er werd gezien dat een 30-jarige man uit Wagenberg twee sloffen sigaretten (winkelwaarde 94 euro) onder zijn jas stopte en niet afrekende bij de kassa. Hij werd buiten de zaak aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man zich aan meer diefstallen heeft schuldig gemaakt. Hij stelt in zijn verklaring dat zijn uitkering niet toereikend is en dat hij daarom steelt.

Sneeuwballengooiers opgespoord door alerte bewoner

BREDA: Een bewoner aan het Wagemakerspark heeft donderdagavond een 15-jarige Bredase jongen op heterdaad betrapt op het gooien van sneeuwballen tegen de gevel en de ruiten van de woning. De bewoner rende naar buiten toen er een groep baldadige jongeren sneeuwballen tegen de ramen aan het gooien waren. De politie heeft de baldadige jongen overgenomen en ook drie andere knapen opgespoord. Ook deze jongens van 14 en 15 jaar zijn verhoord. Ze gaven toe dat ze in het afgelopen jaar ook enkele keren eieren tegen dezelfde woning hadden gegooid. Waarom steeds deze mensen het slachtoffer waren van de pesterijen is niet duidelijk geworden. Ze zijn aan hun ouders overgedragen en worden vermoedelijk doorverwezen naar HALT.

Ongeldig verklaard rijbewijs en openstaande geldboetes

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisterenmorgen op industrieterrein Vosdonk een 22-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Ook bleek dat de man nog voor 1146 aan boetes had open staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Voorzien van een proces-verbaal en nadat hij de boetes had betaald is hij weer vrijgelaten.

Rustige dienst voor horecatoezicht politie in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten van het horecatoezicht hebben donderdagavond en nacht een rustige dienst beleefd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel werd een 22-jarige Oosterhouter op de Potkanstraat betrapt op het gebruiken van cocaïne. Hij deed ter plaatse afstand van de harddrugs en krijgt een proces-verbaal. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld, drie voor gesloten verklaring, drie voor wildplassers, twee voor foutparkeren.

Auteur
Willem van Hooijdonk