Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 09-01-2009

Gewapende overval

VEENENDAAL Drie mannen pleegden op donderdag 8 januari een gewapende overval op een winkel.

Rond 07.35 uur drongen drie mannen een winkel aan de Dr. Slotemaker De Bruineplein binnen. Zij bedreigden enkele personeelsleden met wapens en maakten een geldbedrag buit. Het drietal verliet de winkel aan de achterzijde en liep weg in de richting van de Klaas Katerstraat.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere eenheden gingen met spoed ter plaatse. De eerste politie-eenheid was in enkele minuten ter plaatse. Door de politie werd een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld en er werd met meerdere getuigen gesproken. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die op donderdagochtend of mogelijk de dagen daarvoor iets verdachts op of in de omgeving van het Dr Slotemaker De Bruineplein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Overval op winkel: meer informatie

(Zie persberichten district Heuvelrug d.d. 08-01-2009: Overval op winkel)

VEENENDAAL- Op woensdagavond 7 januari werd een winkel overvallen. De verdachte heeft zich vermoedelijk enige tijd voor de overval voor de winkel opgehouden.

Omstreeks 19.45 uur kwam een gewapende man de supermarkt C1000 aan het Prins Willem-Alexanderpark binnen. De overvaller bedreigde een winkelmedewerker en een klant en vroeg om geld. Nadat hij een onbekend geldbedrag had gekregen, verdween hij naar buiten en reed weg op een fiets richting de Dahliastraat.

Uit het door de politie ingesteld onderzoek is gebleken dat de verdachte voor de overval ongeveer 5 minuten voor de winkel heeft gestaan. De politie komt graag in contact met getuigen die de verdachte daar dus rond 19.40 uur/19.45 uur hebben zien staan. De verdachte was ongeveer 1.75 meter en had een normaal postuur. Hij droeg een donkerblauwe muts (later als bivakmuts gebruikt), donkergekleurd/zwart heupjas, lichtgrijze worker (zakken op de zijkanten), zwarte handschoenen en grijs-zwarte sportschoenen van het merk Nike. Hij had een fiets bij zich, waar hij later op is gevlucht.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte voor of na de overval hebben gezien op of in de omgeving van het Prins Willem-Alexanderpark wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meisje mishandeld

RHENEN Twee meisje mishandelden op donderdagavond 8 januari een ander meisje. Zij raakte gewond en deed aangifte.

Rond 20.30 uur liep een 17-jarige meisje uit Rhenen over de Nieuwe Veenendaalseweg. Daar zag zij twee meisjes van 18 jaar uit Rhenen staan, waar zij in het verleden al problemen mee had gehad. Het tweetal viel haar aan, waarbij het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Zij is gevlucht en naar een woning van een bekende gelopen, waar zij de politie belde.

Het slachtoffer had onder andere letsel in haar gezicht opgelopen en deed aangifte van mishandeling. De politie heeft op meerdere adressen een onderzoek ingesteld of de twee verdachten zich daar bevonden. Zij werden niet aangetroffen.

Het slachtoffer verklaarde dat zij ter hoogte van het gemeentehuis was mishandeld en dat meerdere passanten daar getuige van waren geweest. Aan deze getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Politie controleert verlichting

VEENENDAAL De politie heeft donderdagochtend tussen 07.00 en 07.45 uur een controle gehouden op de Stationsstraat en Kerkewijk. In totaal werden 36 boetes uitgeschreven voor onvoldoende fietsverlichting.

Controle op fietsverlichting

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdagochtend heeft de politie tussen 07.15 en 08.15 uur een controle gehouden op de Hoofdstraat. Agenten bekeurden dertien mensen, omdat hun fietsverlichting niet in orde was.