Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 09-01-2009

Agressieve winkeldievegges

AMERSFOORT Twee winkeldievegges reageerden op donderdagavond agressief toen zij werden betrapt. Eén van de verdachten is aangehouden.

Rond 20.35 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Sint Jorisstraat dat twee vrouwen de prijskaartjes van spullen afhaalden en deze spullen vervolgens in een tas stopten. De medewerkster sprak hen aan. Eén van de vrouwen koos eieren voor haar geld en legde de spullen terug. De ander weigerde dat. Zij reageerde verbaal agressief en viel vervolgens de medewerkster aan en kreeg daarbij hulp van de eerste vrouw. Vervolgens vluchtte het tweetal met enkele gestolen goederen de winkel uit. Het slachtoffer liep licht letsel aan haar been op.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Een agent stelde een onderzoek in een parkeergarage in de omgeving in. Bij het bekijken van de camerabeelden zag hij dat het tweetal in een auto was gestapt en was weggereden. Aan de hand van het kenteken kwamen agenten bij een woning in Utrecht uit. Daar werd één van de verdachten, een 23-jarige Utrechtse, aangehouden. Zij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar haar en haar medeverdachte wordt voortgezet.

Baldadigheid

LEUSDEN Vijf jongens kregen op donderdag 8 januari een bekeuring voor baldadigheid.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren brand zou stichten op de Valleilaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, probeerden vijf jongens ervandoor te gaan, maar zij werden door de agenten tegengehouden. Het vijftal had op een betonnen bankje lampolie en hout in brand gestoken. Agenten lieten hen de rommel opruimen. De bank bleek niet te zijn beschadigd. De jongens, drie van 16, één van 17 en één van 18 jaar en afkomstig uit Leusden, kregen allen een bekeuring voor baldadigheid en hun ouders werden van het gebeuren op de hoogte gesteld.

Slip veroorzaakt ongeval

LEUSDEN Op de Asschatterweg heeft donderdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden.

Omstreeks 13.35 uur reed een 57-jarige vrouw uit Leusden met haar auto over de Asschatterweg, in de richting van Achterveld. Zij kwam met haar auto in de gladde berm terecht, waardoor zij de macht over het stuur verloor, in een slip raakte en in de sloot naast de weg belandde. Tijdens de slip schepte zij een 12-jarige fietser uit De Glind van achteren. De jongen is met pijn in zijn been ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, de vrouw raakte niet gewond. De auto is uit de sloot getakeld.