Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 09-01-2009

Politie arresteert drugskoerier

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.30 uur op de Spoorlaan een 40-jarige inwoner uit Amsterdam aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Een surveillerende agent controleerde op de Spoorlaan de 40-jarige man, die op dat moment een auto bestuurde. Op de achterbank van de auto trof de agent een tas aan met daarin vijf zakken wiet met een totaal gewicht van 4,5 kilogram. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij verklaarde uit geldgebrek koeriersdiensten te verrichten. De hennep die een straatwaarde van 15.000 euro vertegenwoordigde, is in beslag genomen.

Winkeldief op pad met geprepareerde tas

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 14.30 uur in een warenhuis in de Heuvelstraat een 20-jarige inwoner uit Gilze Rijen aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker greep de man buiten de winkel in de kraag nadat hij winkeldiefstal had
gepleegd. Onderzoek wees uit dat de man diverse kledingstukken en een dekbedovertrek bij zich had, die hij niet bij de kassa ter betaling had aangeboden. Tijdens de fouillering trof de politie onder zijn kleding een geprepareerde tas aan met daarin cosmeticaproducten die eveneens van diefstal afkomstig waren.

Politie houdt ex-vriend aan na huiselijk geweld

BERKEL - ENSCHOT - De politie heeft gistermiddag in een woning in Oisterwijk een 46-jarige inwoner uit Nieuwegein aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 45-jarige ex vriendin uit Berkel-Enschot en mishandeling van een kennis van de vrouw.

De verdachte kwam gisteren bij de woning van het slachtoffer in Berkel-Enschot verhaal halen. Omdat de vrouw de deur niet opende, forceerde de verdachte het slot van de poort en vernielde een ruit van de woning. Op dat moment bedreigde hij zijn ex-vriendin woordelijk met de dood en gooide glasscherven richting een kennis van haar die op dat moment in de woning was. Deze kennis raakte daardoor gewond. De politie arresteerde de verdachte korte tijd later in Oisterwijk. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Huisregel nekt medewerker

TILBURG - De politie heeft vanmorgen bij een bedrijf aan de
Dongenseweg een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Hij is ingesloten op het bureau.

Een beveiligingsmedewerker trof vanmorgen tijdens een securitycheck bij de verdachte in zijn kleding een camera aan. Eén van de huisregels van het bedrijf is dat medewerkers na hun dienst een securitycheck kunnen krijgen. Onderzoek wees uit dat de camera afkomstig was uit het bedrijf. De man, een medewerker, bekende de diefstal. De politie werd gewaarschuwd die de man overnam en overbracht naar het bureau.

Brandweerlieden halen bewoners uit brandend huis

TILBURG - De hulpdiensten reden vanmorgen tegen 06.30 uur met spoed uit naar de Stedekestraat voor een woningbrand. Ter plaatse zagen agenten de vlammen onder het dak vandaan komen. Terwijl de omgeving werd afgezet wekte de medewerkers van de brandweer en een buurtbewoner de bewoners. Er verbleven op dat moment vijf mensen, waaronder drie kinderen en een hond in de woning. De slachtoffers konden tijdig het pand verlaten waarna ze door de politie opgevangen werden. Ook de bewoners van de naast gelegen panden werden tijdelijk verzocht hun woning te verlaten. Deze woningen liepen nadat de brand geblust was geen brandschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan in de
schoorsteen. Vanwege de temperatuur lieten de bewoners de gehele nacht de haard branden.

Gemoedelijke sfeer in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige, gemoedelijke sfeer. De politie verrichte geen aanhoudingen. Er werd één wildplasser bekeurd voor het doen van zijn behoefte op straat.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Val op! Daar kun je mee thuis komen

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen in het kader van de regionale verlichtingsactie op verschillende locaties een
fietsverlichtingscontrole ingesteld. Zo werden de fietsers op de Goirleseweg, de Wandelboslaan, de Reitse Hoevenstraat en de Beelaarts van Bloklandstraat gecontroleerd. In totaal kregen 35 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van verlichting.

Auteur: Desirée Brabers