Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwsbrief

Bekendmaking 7 januari 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, kapvergunningen, een Bouwplan verzorgingshuis 'De Vijverhof', de belastingverordening, een lichtreclamereclamevergunning, een ventvergunning en een evenementenvergunning verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum, telefoon: (010) 2848484.

Groenedijk 18a, blokkenwand plaatsen.

Banda-hof 1-48, scootmobielstalling bouwen.

Wijnkoopsbaai 53, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Othello 66, woning achterzijde uitbreiden.

Rivium Quadrant, gedeeltelijk vernieuwen en uitbreiden reclame-uiting.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1.Slotplein 11, restaurant uitbreiden.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

In verband daarmee liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 8 januari 2009 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

KAPVERGUNNINGEN

VERLEEND

Aan de gemeente

Haagwinde ter hoogte van lichtmast 12


1 els (Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met 1 els.

Bermweg ter hoogte van nummer 85


1 els ( Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met 1 els.

Aan overigen

Goudenregenstraat 39


1 berk (Betula pendula) wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

Conceptbeschikkingen, liggen voor iedereen, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, meldt u dit dan uiterlijk vier weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De verleende vergunningen zijn vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar na publicatie geldig.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mevr. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637.

Bouwplan verzorgingshuis 'De Vijverhof' plus 129 seniorenappartementen

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college maakt bekend dat een verzoek om vrijstelling is ontvangen voor de bouw van verzorgingstehuis 'De Vijverhof' plus 129 appartementen op de hoek van de Kerklaan en de Reigerlaan.

Strijdigheid bestemmingsplan

Omdat het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Middelwatering 2004' heeft het college op 28 oktober 2008 besloten mee te werken aan het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Als gevolg daarvan is de vrijstellingsprocedure gestart.

Stukken ter inzage

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen van 8 januari tot en met 18 februari 2009 ter inzage.

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing, kunt u hier downloaden.

Zienswijzen

U kunt van 8 januari 2009 tot en met 18 februari 2009 zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Dit kan schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders. Voor het binnen deze periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen, maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, mevrouw T. Clementina - Bricen, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon: (010) 2848762. De ontvangen zienswijzen worden bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling door het college betrokken.

Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai op de gevels van de appartementen en het verzorgingstehuis 'De Vijverhof' (hoek Reigerlaan-Kerklaan).

Ter voorbereiding van de realisatie van de vernieuwing van het verzorgingstehuis is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Met dit akoestisch onderzoek is aangetoond dat voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai ten gevolge van de Kerklaan en de Reigerlaan wordt overschreden op de gevels van de appartementen in de hoogbouw en in de wooneenheden van het verzorgingstehuis.

Door het toepassen van geluidwerende maatregelen aan de gevel voldoet het geluidniveau in de woningen en de gebouwen aan de wettelijke eisen die hieraan gesteld worden. Deze berekeningen zijn opgenomen in het akoestisch onderzoek met kenmerk R001-4504572AMD-gwi-V02-NL (Tauw, 29 juni 2008).

Het college heeft daarom het voornemen om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen.

In de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111, liggen het ontwerpbesluit en het onderzoeksrapport (+ bijlagen) ter inzage.

Zienswijzen

U kunt van donderdag 8 januari 2009 tot en met woensdag 18 februari 2009 bij voorkeur schriftelijk uw zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. U kunt uw zienswijzen richten aan het college van bur­ge­mees­ter en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

De ontvangen zienswijzen worden bij de besluitvorming door het college van burgemeester en wethouders betrokken.

Besluit tot vaststelling een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor

het wegverkeerslawaai op de gevels van de zorgboerderij en de buitenruimte bij de zorgboerderij ('s-Gravenweg 355).

Het college van burgemeester en wethouders heeft verzocht om een hogere grenswaarde vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt ten gevolge van het wegverkeer, na aftrek van 5 dB conform art. 103 WGH overschreden.

Maatregelen om de verwachte geluidsbelasting op de gevels van de zorgboerderij ten gevolge van het wegverkeer tot 48 dB te reduceren, zijn on­voldoende doeltreffend en ontmoeten overwegende bezwaren van ste­denbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke en/of finan­ciële aard. De hoogst toelaatbare waarde voor wegverkeerslawaai wordt niet overschreden. Voor deze overschrijding van de voorkeurswaarde kan een hogere waarde worden vastgesteld.

Het college heeft daarom op 25 november 2008 besloten om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai vast te stellen.

In de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111, liggen het besluit, de aanvraag, en het onderzoeksrapport met bijlagen ter inzage van donderdag 8 januari 2009 tot en met woensdag 18 februari 2009.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van ter inzage legging van het besluit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen dit besluit.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook kan een voorlopige voorziening worden ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Gegevensverstrekking GBA

De gemeenteraad heeft op 15 december 2008 de Verordening Gegevensverstrekking GBA vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op1 januari 2009. Deze verordening ligt gedurende zes weken ter inzage.

Het college heeft aansluitend het privacyreglement GBA vastgesteld. Dit reglement treedt eveneens in werking op 1 januari 2009. Dit reglement ligt gedurende zes weken ter inzage.

Aanpassing verordening en besluit Wmo in verband met nieuw beleid Persoonsgebonden budget

De gemeenteraad heeft op 15 december 2008 de Verordening tot 1e wijziging van de Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Capelle aan den IJssel vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op1 januari 2009. Deze verordening ligt gedurende zes weken ter inzage bij het Wmo-loket in het gemeentehuis.

belastingverordening

Het college van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15/16 december 2008 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

nummer


77/b-I

Verordening onroerende-zaakbelastingen 2009;

nummer


77/b-II

Verordening afvalstoffenheffing 2009;

nummer


77/b-III

Verordening rioolheffing 2009;

nummer


77/b-IV

Legesverordening 2009;

nummer


77/b-V

Verordening marktgeld 2009;

nummer


77/b-VI

Verordening hondenbelasting 2009;

nummer


77/b-VII

Verordening logiesbelasting 2009.

Voormelde verordeningen treden in werking met ingang van de dag, volgende op die van de bekendmaking. De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2009.

De verordeningen hebben betrekking op de voor 2009 vastgestelde belastingtarieven.

De genoemde verordeningen liggen vanaf vandaag voor een ieder integraal ter inzage.

Op verzoek en tegen betaling van een bedrag aan leges kan een ieder een afschrift verkrijgen van genoemde besluiten.

EVENEMENTENVERGUNNING

aangevraagd door:


·A. Klapwijk, voor het sporten op het trapveldje bij het Louvre op 31 januari, 28 februari, 25 april, 30 mei, 27 juni 2009

VENTVERGUNNING

aangevraagd door:


·A. Vancraenendonck, voor het venten met ijs in de gemeente voor het jaar 2009.

LICHTRECLAMEVERGUNNING

aangevraagd door:


·Slier en Partners, voor het aanbrengen van lichtreclame tegen de gevel van het pand Ligusterbaan 1;


·Th.F. van Loosbroek, voor het aanbrengen van lichtreclame tegen de gevel van het pand De Linie 2.

MAKELAARSBORD

verleend aan:


·Globe Bearings, voor het plaatsen van een makelaarsbord op de hoek Aert van Nesstraat/Nijverheidstraat.

VERKLARING VAN GEEN BEZWAAR

afgegeven aan:


·PBN, voor het oplaten van een heteluchtballon vanaf de locatie 'Schollebos', voor het jaar 2009 en 2010 (Maximaal 5 opstijgingen per jaar).

De stukken met betrekking tot de bouw en/of sloopvergunningen, het bouwplan verzorgingshuis 'De Vijverhof' plus 129 seniorenappartementen, het ontwerpbesluit en het onderzoeksrapport (+ bijlagen) vaststelling hogere grenswaarden 'De Vijverhof', het besluit, de aanvraag, en het onderzoeksrapport met bijlagen vaststelling hogere grenswaarden zorgboerderij, de belastingverordening, de gegevensverstrekking GBA en het privacyreglement GBA liggen op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum. De Wmo-verordening ligt ter inzage bij het Wmo-loket in het gemeentehuis. De overige aanvragen waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel