Gemeente Vlaardingen


Tentoonstelling Het Riool Leeft in stadhuis Vlaardingen

27 december 2008

Hoe werkt het riool eigenlijk? Tijdens de tentoonstelling Het Riool Leeft kom je alles te weten over de ondergrondse geheimen! Deze tentoonstelling staat van woensdag 7 tot en met maandag 20 januari in de publiekshal van het Vlaardings stadhuis. Hij gaat over zaken die we als heel gewoon ervaren, maar die soms nog heel verrassend kunnen zijn. Interactief, entertainend en tegelijk informatief.

De tentoonstelling vertelt over de geschiedenis van het riool; je kunt onder meer met de Riocop zelf een riool inspecteren; met het computerspel Rioplay kun je het rioolsysteem in een wijk zelf verbeteren en drie schaalmodellen vertellen de werking van het riool. Op deze manier wil de gemeente samen met de stichting Rioned aandacht besteden aan de riolering. Uiteraard is er ook aandacht voor het milieuaspect met informatie over gemengde rioolstelsels, schonere sloten, afvalwater en regenwater.

Wanneer: woensdag 7 tot en met maandag 20 januari tijdens kantooruren Waar: Publiekshal van het stadshuis, Westnieuwland 6 Entree is gratis

De tentoonstelling wordt woensdag 7 januari om 13.00 uur geopend door wethouder Hans Versluijs. U bent welkom hierbij aanwezig te zijn.