Gemeente Brummen


Informatiebijeenkomst over woningbouw Lombok-Zuid in Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-12-2008)

Op woensdagavond 7 januari 2009 vindt bij De Heideroos in Eerbeek een informatiebijeenkomst plaats. Aanleiding van deze bijeenkomst zijn de plannen voor het realiseren van de eerste circa 110 woningen voor de uitbreiding van de wijk Lombok in Eerbeek. In totaal behelzen de uitbreidingsplannen voor Lombok-Zuid circa 300 woningen. Tijdens de informatiebijeenkomst, die begint om 20.00 uur, wordt een presentatie gegeven over het stedenbouwkundig ontwerp en informatie gegeven over de verdere procedure. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Meer informatie over de woningbouwplannen voor Lombok-Zuid vindt u op de speciale projectpagina Woningbouwprogramma Lombok-Zuidop deze site.

Stedenbouwkundig ontwerp
Recent hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het stedenbouwkundig ontwerp voor de bouw van de eerste fase woningen op deze uitbreidingslocatie. Het opstellen van het stedenbouwkundig ontwerp is ge-beurd in samenwerking met het bureau Royal Haskoning en Rotij Grondontwikkeling Oost BV. De uitwerking van het plan heeft geresulteerd in een globaal plan voor het hele plangebied en een stedenbouwkundig ontwerp en een verkavelingsplan voor de eerste fase. Voor deze eerste fase is ook een ruimtelijke onderbouwing opge-steld. De eerste fase betreft het deel vanaf de huidige Lombok tot en met de aanwezige groenzone/houtwallen in het plangebied. Het stedenbouwkundig ontwerp en de bijhorende stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage en zijn ook via de gemeentelijke website raadplegen. Tot en met 28 januari 2009 kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders.