Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Duo opgepakt na autodiefstal en achtervolging

Publicatiedatum: 7-1-2009 9:04:34

ELST (Gld.)/BUNNIK - Na een lange achtervolging vanuit het Gelderse Elst heeft de politie dinsdagavond 6 januari bij Bunnik een 32-jarige man en een 37 jarige vrouw, beiden uit Amsterdam, aangehouden op verdenking van autodiefstal. Het duo strandde met de buit doordat de auto waarin ze reden uit de bocht vloog. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Even na half negen waarschuwde een 56-jarige Elstenaar de politie nadat een man en een vrouw er met zijn auto vandoor waren gegaan. De Elstenaar had zijn auto via Internet te koop aangeboden en het Amsterdamse duo was in de loop van de avond bij hem aangekomen voor het maken van een proefrit. Tijdens die proefrit had het stel de Elstenaar met een smoes uit de auto weten te krijgen waarna ze er met de wagen vandoor gingen.

Achtervolging
Nadat de politie was gewaarschuwd kon dankzij het `track & trace' systeem (een beveiligingssysteem waarbij gestolen auto's on-line zijn te volgen) de auto van de Elstenaar worden gevolgd. De rit ging ondermeer via de A12 richting Utrecht, waarbij door de politiekorpsen van Gelderland-Midden, Utrecht en de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten de achtervolging werd ingezet. Op de A-12 bij de afrit Bunnik ging het rond kwart over negen mis en vloog het stel uit de bocht. De gestolen auto liep daarbij zware schade op. Het stel uit Amsterdam kon direct worden ingerekend en is voor nader onderzoek ingesloten.
(09-002613)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053