Gemeente Heemskerk


woensdag, 07 januari 2009

Start nieuw buurtonderzoek Zuidbroek-Oosterwijk

De gemeente Heemskerk en Welschap Welzijn houden in samenwerking met het buurtteam een buurtonderzoek in Zuidbroek-Oosterwijk om op 2 juni 2009 een nieuw buurtcontract te kunnen presenteren.

Bij het maken en uitvoeren van dit nieuwe buurtcontract krijgen buurtbewoners zelf een grotere rol. Het buurtonderzoek begint met een huis-aan-huis enquête, een jongerenenquête en gesprekken met kinderen en buurtbewoners.

Op woensdag 11 februari worden de resultaten hiervan gepresenteerd en kunnen bewoners deelnemen aan tijdelijke werkgroepen om verbetervoorstellen voor de buurt te maken. De voorstellen die haalbaar zijn, worden dan opgenomen in het nieuwe buurtcontract. Alle bewoners én jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met twintig jaar ontvangen één dezer dagen een brief met een korte vragenlijst om hun ideeën over de buurt aan te geven. Om ideeën te horen van jongere kinderen, organiseert Welschap Welzijn eind januari gesprekken met kinderen van groep zes en zeven van de drie basisscholen in de Zuidbroek-Oosterwijk (De Ark, De Vlinder en 't Tweespan).

Invullen via internet

De bewoners wordt gevraagd om de enquête via internet - http://buurtonderzoek.heemskerk.nl - in te vullen. Vanaf dinsdag 13 januari is het onderzoek online. Bewoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden in hun buurt, waar zij tevreden over zijn en welke verbeteringen voor de leefbaarheid nog nodig zijn. Zij kunnen ook ideeën geven voor meer contacten en gezelligheid in de buurt en zich aanmelden om aan verbetervoorstellen en activiteiten mee te werken. Jongeren kunnen in de vragenlijst aangeven wat zij van hun buurt vinden, wat zij er doen en welke activiteiten zij willen organiseren of leren en of ze daar aan mee willen werken. Ook kunnen zij aangeven waar zij geld voor de buurt aan willen uitgeven. De vragenlijsten kunnen tot en met 31 januari 2009 via internet ingevuld worden. Als bewoners toch liever een papieren vragenlijst invullen, dan kunnen zij die ook tot en met 31 januari insturen. Gemeente, Welschap Welzijn en het Buurtteam hopen dat zo veel mogelijk bewoners meedoen. Onder de inzenders van de vragenlijsten worden 25 cadeaubonnen verloot.


---