Gemeente Bernheze


Gladheidbestrijding in Bernheze

Hieronder kunt u lezen wat wij doen aan gladheidbestrijding in onze gemeente.

Zodra gladheid wordt verwacht gaan de strooiploegen op pad om de wegen begaanbaar te houden. Daarbij worden (vracht)wagens met strooiers en sneeuwploegen ingezet. Bernheze beschikt over zeven strooiploegen die continu paraat staan.

In de afgelopen dagen zijn de wegen in onze gemeente regelmatig gestrooid. We hanteren daarbij verschillende strooiroutes. De doorgaande wegen en fietspaden komen het eerst aan de beurt. Daarna volgen de overige wegen en fietspaden.

In woonwijken worden alleen de doorgaande wegen gestrooid, wat inhoudt dat we niet alle straten in een wijk komen. Woensdag 7 januari 2009 is een uitzondering hierop. Door de buitengewone gladheid in combinatie met de dalende temperatuur is ervoor gekozen om op die dag alle binnenwegen (eenmalig) te strooien.

Om het zout goed zijn werk te laten doen moet het door het verkeer worden ingereden. Dus hoe meer verkeer, hoe beter het strooizout zijn werk doet. Bij een temperatuur lager dan -5 graden werkt het strooizout niet meer. Daarom wordt er in de laatste dagen niet altijd gestrooid en kan het voorkomen dat de wegen toch niet goed begaanbaar worden op plekken waar wel is gestrooid.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket