Politie Zuid-Holland-Zuid

090107 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-01-2009

MAN AANGEHOUDEN VOOR WILDPLASSEN

GORINCHEM De politie liep dinsdagmiddag rond 13.00 uur op de Torenstraat toen zij plotseling oog in oog stonden met een wildplasser. Het verrassende aan dit geheel was dat de man voor een horecagelegenheid stond en zijn geslachtsdeel voor deze bezoekers duidelijk zichtbaar was. Hierop is de man aangesproken waarna hij direct in het verweer ging. Aangezien de man ook geen identiteitsbewijs bij zich droeg is hij aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

VALS GELD

GORINCHEM Een 53-jarige man uit Werkendam is door politieagenten aangehouden wegens het omwisselen van vals geld. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 6 januari 2009 het kantoor van de postbank aan de Haarstraat. De man wilde 25 bankbiljetten van 20 Britse ponden omwisselen voor euros. Na controle door een medewerker bleek dat de biljetten vals waren. De politie werd ingeschakeld en die namen de man mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde dat hij niet wist dat het geld vals was. Het geld bleek afkomstig van iemand uit Engeland die de verdachte daarmee betaald heeft. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

ONGELDIG RIJBEWIJS

GORINCHEM Een 54-jarige man uit Tiel is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond 6 januari 2009 omstreeks 19.30 uur op de Rijksweg A15. Toen surveillerende agenten hem zagen rijden en het kenteken van de auto natrokken bleek dat het kenteken geschorst was en er derhalve niet met de auto gereden mocht worden. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man sinds april 2005 ongeldig was verklaard. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.