Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 07-01-2009

Fout parkeerders hinderen ambulances

TILBURG: De politie bekeurde dinsdagmiddag 6 januari vijf fout parkeerders bij het Elisabethziekenhuis aan de Prof van Buchemlaan. De overtreders stond voor de ambulance-ingang van het ziekenhuis
geparkeerd. Er geldt ter plaatse een stopverbod om de ambulance ongehinderde doorgang te kunnen verlenen. De overtreders moeten een boete van 60,- betalen.

Veelpleger bij verhandelen van gestolen fiets

TILBURG: Getuigen spraken in de nacht van dinsdag 6 januari op woensdag 7 januari surveillerende agenten aan. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Heuvelring. Een onbekende man had hen kort daarvoor een fiets te koop aangeboden voor 5,- Het was voor de getuigen duidelijk te zien dat het slot van de fiets geforceerd was. De verdachte, een 35-jarige man uit Tilburg, was snel achterhaald. Bij zijn arrestatie verzette hij zich tegen de politieagenten. De fiets is in beslag genomen. Het gaat om een lichtblauwe damesfiets van het merk Grand Tourist, zonder framenummer. Voor zover bekend is er nog geen aangifte binnen van de diefstal van deze fiets.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het
opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Winkeldieven betrapt

TILBURG: Op dinsdag 6 januari 2009, omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een winkeldief overgedragen. De verdachte was betrapt bij een supermarkt aan Dr. Ahausstraat. De winkeldief probeerde negen blikken bier zonder te betalen de winkel uit te smokkelen. De buit zat in een doos, die hij tussen zijn benen had staan op zijn scootmobiel. Enkele andere blikken bier rekende hij wel af. Hij werd tegengehouden door het personeel. In het politiebureau legde hij een bekennende
verklaring af. De man kreeg proces-verbaal en een winkelverbod voor de duur van een jaar.

TILBURG: Een geldboete van 130,- werd opgelegd aan een 42-jarige man uit Berkel Enschot. De man stal dinsdagmiddag 6 januari om 17.00 uur een fles Bokma Goldstrike ter waarde van 12,79 euro. Dat gebeurde bij een slijterij op de Broekhovenseweg. De man bekende de diefstal en wilde de boete meteen afrekenen. Hij had echter geen genoeg geld ter beschikking en kreeg alsnog een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting.

TILBURG: Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg was het dinsdag 6 januari twee keer raak. Rond 15.30 uur werd een 55-jarige Tilburgse betrapt toen ze probeerde om voor 20,30 levensmiddelen te stelen. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg ze een bekeuring van 130,- opgelegd, die ze meteen contant betaalde.

Een 56-jarige man uit Tilburg kreeg proces-verbaal vanwege
winkeldiefstal bij dezelfde winkel. Hij pleegde het misdrijf op dinsdagavond 6 januari rond 18.30 uur. De verdachte had twee stukken kaas vanuit zijn mandje in zijn jaszak gestopt. Hij passeerde de kassa zonder de stukken kaas af te rekenen. Winkelpersoneel droeg de verdachte over aan de politie. De verdachte kreeg meteen een
toegangsverbod mee voor de bewuste supermarkt. Hij is voor de duur van een jaar niet meer gewenst als klant in de winkel.

Vlam in de pan: twee gewonden

TILBURG: Brandweer en politie werden dinsdagavond 6 januari geroepen bij een brand in een woning aan de Schipluidenstraat. Tijdens het koken (18.45 uur) was er 'vlam in de pan' ontstaan. De heer des huizes had daarop de pan van de plaat gepakt en in de gootsteen gezet. Hierbij had hij zijn hand verbrand en 1e graads brandwonden in zijn gezicht. opgelopen. Ook had hij veel rook binnen gekregen. Zijn vrouw had lichte brandwonden aan haar rechter arm. De man is door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De vrouw heeft zich later op de avond ook medisch laten behandelen. Het vuur was nog voor de komst van de brandweer al geblust door een hulpvaardige buurman.

Auteur: Jeroen Steenmeijer