Nieuwe paprika geweldige bron van vitamine C

07/01/2009 10:56

Enza Zaden

Bent u ziek, eet een paprika is het motto! Wetenschappers van groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen hebben een groene paprika ontwikkeld, Sweetgreen genaamd, die vijftig procent meer vitamine C kan bevatten dan de reeds bestaande groene paprikarassen. In vergelijking met een sinaasappel is het vitamine C-gehalte minstens twee keer zo hoog.

Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand. Vrijwel alle planten en dieren maken zelf vitamine C aan, maar de mens niet. Het is dan ook van uiterst belang dat de mens voldoende van deze vitamine via groenten binnenkrijgt. Elf jaar geleden is Enza Zaden daarom een paprikaras gaan ontwikkelen met een hoger vitamine C-gehalte. Sweetgreen is het resultaat, een ras dat tot stand is gekomen door natuurlijke selectie, dus geen genetische modificatie.

Bijzonder is ook dat deze nieuwe paprika heerlijk zoet smaakt. De vrucht behoudt tijdens het rijpingsproces zijn groene kleur, maar in tegenstelling tot de gebruikelijke groene paprikarassen smaakt de paprika toch heerlijk zoet. Qua zoetheid is de Sweetgreen te vergelijken met een oranje paprika.

Daarnaast is Enza Zaden met dit product genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2009. De Fruit Logistica is de grootste en meest prestigieuze beurs in de wereld op het gebied van groeten en fruit. Hiermee is Enza Zaden het eerste bedrijf dat twee achtereenvolgende jaren is genomineerd voor deze felbegeerde prijs. Dit toont het innovatieve karakter van het bedrijf. Vorig jaar was Enza Zaden al genomineerd met de vergeten groente 'Urgurke'.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.enzazaden.nl