Gemeente Dongeradeel


Dongeradeel viert jubileum met fotoboek

De gemeente Dongeradeel bestaat 25 jaar. Om dit te vieren geeft de gemeente een fotoboek uit die vanaf deze week verkrijgbaar is op verschillende punten in Dokkum. Burgemeester Ton Baas heeft vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan de eerste persoon die in Dongeradeel is geboren, Liesbeth Nutma uit Dokkum.

Op 1 januari 2009 is het precies 25 jaar geleden dat de voormalige gemeenten Westdongeradeel, Oostdongeradeel en Dokkum samengevoegd zijn tot de gemeente Dongeradeel. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Dongeradeel fotograaf Dolph Kessler gevraagd foto's van de gemeente te maken. Deze foto's, die de afgelopen vier jaar zijn gemaakt, zijn gebundeld in het fotoboek `Tussen Dokkum en de zee' en geven een prachtig beeld van het platteland, Dokkum en het Wad.

Het eerste exemplaar van het fotoboek kreeg Liesbeth Nutma uit handen van burgemeester Baas. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Colosseum/Dok 18 in Dokkum. Liesbeth is op 5 januari 1984 geboren in Metslawier. Bijna drie jaar geleden is ze vanuit haar geboorteplaats verhuisd naar Dokkum.

Fotograaf Kessler uit Oentsjerk publiceert regelmatig in tijdschriften en kranten. Van zijn hand verschenen fotoboeken over ondermeer palingvissers en palingrokers in Fryslân. `Tussen Dokkum en de zee' is vanaf donderdag 8 januari verkrijgbaar bij boekhandel Bergsma, boekhandel Schaaf, the Readshop en de VVV in Dokkum. Het full colour boek met 70 foto's in harde kaft kost EUR 12,50.

Klik hier voor een impressie van de voorkant van het boek.