Gemeente Delft

Delft Cultuurjaar trapt af met Brigitte Kaandorp

Delft Cultuurjaar 2009 trapt op zondag 4 januari om 14.00 uur af met niemand minder dan Brigitte Kaandorp met een vierkoppige band onder leiding van Cor Bakker in Theater de Veste. Voor de speciale prijs van ¤ 4,00 kunnen mensen dit bijzonderre zingfestijn meemaken. In totaal worden 300 kaarten aan bewoners weggegeven, maximaal twee kaarten per persoon. Omdat de organisatie een grote toeloop verwacht en het Cultuurjaar voor iedereen is, wordt door middel van een loting op 27 november bepaalt wie uiteindelijk bij deze opening aanwezig zal zijn. De winnaars worden op 5 december bekendgemaakt.

Brigitte Kaandorp, die met ukelele en bloemetjesjurk haar carrière ooit is begonnen in Delft, maakt speciaal voor Delft Cultuurjaar 2009 een vrolijk concert met veel gouwe ouwe liedjes, zoals Bolide, Radiografisch bestuurbare zeilboot en Koeien. Ook nieuwe en ontroerende liedjes zoals Wat een mooie dag, Weg, Lente en Zeewind komen voorbij. Met onvervalste meezingers als Dit is een meezinger, Leven zonder angst en Daar komt Jan (met de toetjes an) ontkomt het publiek er uiteindelijk niet aan om op z'n voetbalstadions zelf ook de keel op te zetten.

Het publiek kan zich inschrijven voor de loting door een e-mail met naam en adresgegevens naar info@delftcultuurjaar.nl te sturen. Of naam en adresgegevens op te sturen naar gemeente Delft, vakteam Communicatie, antwoordnummer 10035, 2600 VB in Delft. Meedoen met de loting kan tot 25 november.

De opening van Delft Cultuurjaar 2009 wordt vanaf 17.00 uur buiten Theater de Veste gevierd met de gratis voorstelling IJsheiligen. Een spektakel met opzwepende muziek, humor, verrassende figuren en straatzang, dat het publiek van alle kanten benadert en overvalt. Multidisciplinaire theatergroep Warner & Consorten uit Zaandam produceert deze midwintervoorstelling in samenwerking met Blikopener Festival Delft, Theaternetwerk Delft en ZIK Theaterproducties.

Delft Cultuurjaar 2009 trakteert de inwoners en bezoekers van de stad een jaar lang op een uitgebreid cultureel programma. Vier Culturele Weekenden worden afgewisseld met grootschalige, interactieve voorstellingen, tentoonstellingen en festivals. Meer informatie: www.delft.nl/cultuurjaar2009

Noot voor de redactie (