Gemeente Delft

IJsheiligen opwarmer voor jaar lang cultuur
Kaandorp trapt Delfts Cultuurjaar af

Het Delfts cultuurjaar begint en wel op 4 januari 2009. Met een theatervoorstelling van Brigitte Kaandorp en het spektakel IJsheiligen van Theatercollectief Warner & Consorten en Blikopener.

Brigitte Kaandorp opent het Delfts Cultuurjaar 2009 op zondag 4 januari met de voorstelling Kaandorp zet de bloemetjes buiten in Theater de Veste. Iedereen die geen kaartjes voor Kaandorp heeft weten te bemachtigen, kan de voorstelling vanaf 13.45 uur luidkeels meezingen tijdens de liveregistratie op groot scherm in DOK.

Straatspektakel
Met het visueel winterspektakel IJsheiligen zetten Theaternetwerk Delft, Theatercollectief Warner & Consorten en Blikopener Delft in vuur en vlam. Deze bijzondere voorstelling is voor iedereen toegankelijk. De stoet van dit absurde, grappige, tegelijk dreigende, maar vooral fantasierijke straatspektakel vertrekt om 16.15 uur vanaf Theater de Veste. De route loopt van Theater de Veste via de Brabantse Turfmarkt en de Jakob Gerritstraat naar de Markt, waar de voorstelling om 17.00 uur begint.

Opmaat
Indrukwekkende figuren overvallen het publiek met opzwepende muziek, humor en straatzang. Zij laten de aanwezigen opnieuw kennismaken met hun eigen stad door in de stoet en op de Markt ongewone dingen te laten gebeuren. Enorme installaties glijden door de stad en transformeren tijdens de voorstelling tot indrukwekkende apparaten. Kaandorp en het winterspektakel van Theatercollectief Warner & Consorten en Blikopener vormen de opmaat voor een heel jaar cultuur.

Cultuurjaar 2009 trakteert inwoners en bezoekers van Delft een jaar lang op een uitgebreid cultureel programma: vier grote Culturele Weekenden afgewisseld met grootschalige, interactieve voorstellingen, tentoonstellingen en festivals.

Noot voor de redactie (