Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-01-2009 o Persberichten District II

ALCOHOL
LEERDAM De politie heeft het rijbewijs van een 31-jarige autobestuurder uit Leerbroek ingevorderd. Bij de politie kwam op zaterdagavond 3 januari 2009 de melding dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol in een auto reed. Getuigen hielden de verdachten tegen bij de Parallelweg in Leerdam. Uit de blaastest bleek inderdaad dat de 31-jarige een te hoog promillage had. Hierop volgde zijn aanhouding.

GESLAGEN
ALBLASSERDAM Na een ruzie op de Dam in Alblasserdam hebben agenten een 24-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Er stonden op zondag 4 januari 2009 omstreeks 01.20 uur twee jongens te stoeien. Plotseling kwam er een man tussen de twee en sloeg tot twee keer de ene jongen van 17 jaar uit Papendrecht. Deze liep hierdoor een scheurtje in zijn wang op. Later belde de verdachte de meldkamer waarna politiemensen hem meenamen. Hij ontkent vooralsnog de mishandeling en zegt juist de twee uit elkaar gehaald te hebben.

BRAND
ALBLASSERDAM Een brand heeft schade veroorzaakt in de slaapkamer van een woning. De melding kwam binnen op zondagmorgen 4 januari 2009. Een van de bewoners, een 21-jarige man, lag op bed televisie te kijken. Plotseling zag hij door het raampje boven zijn deur vlammen. Deze kwamen uit een andere slaapkamer. De brandweer had de brand snel onder controle. De vermoedelijke oorzaak is een stijltang die nog in het stopcontact zat. De woning ligt aan de Ganzerik in Alblasserdam.

RUIT
GORINCHEM Voor vernieling van een ruit is een 19-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij liep op zaterdagavond 3 januari 2009 over de Gasthuisstraat in Gorinchem. Bij een winkel zagen getuigen dat de 19-jarige tegen de voordeur schopte waarna het glas brak en op straat kapot viel. De getuigen spraken politiemensen aan die direct achter de verdachte aanliepen en hem aanhielden in de Westwagenstraat.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM Een 24-jarige man uit Papendrecht krijgt Proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Politiemensen zagen de verdachte op zondag 4 januari 2009 omstreeks 01.15 uur in een auto bij de Concordiaweg in Gorinchem. De 24-jarige had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf op dat hij een 28-jarige man uit Papendrecht was. De politiemensen vertrouwden het niet en zochten het telefoonnummer van de 24-jarige op. Toen ze dat draaide rinkelde de telefoon bij de verdachte. Uiteindelijk bekende de verdachte dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij niet mocht rijden.