Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-01-2009 o Persberichten District I

FIETS
DORDRECHT Op de Oranjelaan in Dordrecht is een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een getuige belde op zaterdagmiddag 3 januari 2009 de politie. Hij vertelde dat hij zag dat de verdachte rommelde aan een fiets en deze meenam. Even later liep de 52-jarige zelfs met twee fietsen. Agenten gingen op zoek en vonden de 52-jarige. Deze verklaarde dat hij de fietsen bij de kringloop had zien staan en had meegenomen.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Agenten hebben twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Ze zagen dat de twee allerlei spullen stalen waaronder drank en haring uit een supermarkt op de Voorstraat in Dordrecht. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 3 januari 2009. De politiemensen hielden de mannen van 19 en 26 uit 's-Gravendeel en Dordrecht buiten aan. De ene verdachte ontkende de diefstal. Wel deden de twee afstand van de gestolen spullen.

RUZIE
ZWIJNDRECHT Een 23-jarige man uit Zwijndrecht is bij het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht aangehouden. Hij was daar met anderen op zaterdagmiddag 3 januari 2009. De verdachte deed volgens een beveiliger vervelend en na de zoveelste waarschuwing vertelde de beveiligingsmedewerker dat de 23-jarige naar buiten moest. De verdachte deed dat niet en er ontstond ruzie. De 23-jarige man sloeg de beveiliger die hierdoor een oogwondje opliep.

TANDPASTA
ZWIJNDRECHT Na een zoektocht hebben agenten een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden en een tas vol tandpasta gevonden. De politiemensen zagen de man lopen met nog iemand anders over de Koninginneweg in Zwijndrecht. Hij droeg een tas. De agenten wilden de verdachte controleren en reden terug. Deze liep weg maar even later vonden agenten hem. De tas was verdwenen maar ook deze kwam tevoorschijn. De tas lag in een tuin en er zaten bijna tachtig tubes tandpasta in. De aanhouding gebeurde op zaterdagmiddag 3 januari 2009.