Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 04-01-2009

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op vrijdag 2 januari kreeg de politie rond 13.15 uur melding van diefstal in een winkel aan de Waardijnburg. De verdachte, een 22-jarige IJsselsteiner, was door een winkelmedewerker aangehouden. De verdachte moest zijn zakken leeghalen en gaf daarop de winkelmedewerker een kopstoot en een duw. Toen nam de verdachte een onbekende vloeistof in en raakte buiten westen. De politie en ambulance werden gewaarschuwd. De man is naar het ziekenhuis gebracht en zal later aangehouden worden. De man had ook een mes en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Deze zijn in beslag genomen.

Onder invloed

HOUTEN Op zaterdag 3 januari heeft de politie rond 01.00 uur een 19-jarige automobiliste uit Houten aangehouden op de Meidoornkade. Zij stopte snel met rijden toen zij de politie zag. De vrouw had teveel gedronken en blies op het bureau 490 ug/l. Zij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur. Om 16.00 uur werd op De Staart een 50-jarige Baarnse automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij werd door een getuige klemgereden. Zij blies op het bureau maar liefst 1265 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 17 uur.

Vechtpartij

IJSSELSTEIN Op zondag 4 januari kreeg de politie rond 04.00 uur melding van een vechtpartij op de Voorstraat. Ter plaatse konden agenten een 16-jarige jongen aanhouden die verdacht wordt van het geven van een kopstoot aan een 17-jarige jongen uit Vianen. De 16-jarige jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.