Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 04-01-2009

Bromfietser gewond bij ongeval

ASSEN Zaterdagmiddag is een 17-jarige bromfietser uit Assen gewond geraakt bij een ongeval. Hij brak een pols. De jeugdige Assenaar reed over de Groningerstraat, in de richting van het centrum. Daar reed hij om onduidelijke redenen op de linkerweghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. De bestuurder hiervan, een 46-jarige man uit Assen, remde nog wel maar kon de bromfietser niet ontwijken.(09-000812)

Automobilist twee keer in de fout met alcohol

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 19-jarige jongeman uit Pesse met een auto over de Brinkstaat. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Bij de blaastest kwam een promillage uit de bus van 1,26. Omdat hij in de categorie beginnende bestuurders valt, is zijn rijbewijs ingevorderd. Nadat de zaak was afgehandeld, kon hij het bureau verlaten. Kennelijk is hij direct weer naar de auto gelopen, want korte tijd later zagen agenten hem rijden, nu op de Pesserstraat. Hij heeft opnieuw een blaastest moeten doen, nu met ruim 1 promille als resultaat. Plus een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod. (09-000887)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

BOVENSMILDE Zaterdagavond raakte een 21-jarige man uit Leutingewolde zijn rijbewijs kwijt, nadat hij met een snelheid van 140 kilometer per uur in zijn auto was betrapt op de Hoofdweg. Maximum is 80 op deze weg. (09-000823)

Opgepakt na winkeldiefstal

ZUIDLAREN Zaterdagmiddag zijn twee meisjes, 15 en 13 jaar, uit Groningen en Zuidlaren, betrapt bij de diefstal van kleding. Dat gebeurde in een winkel aan de Stationsweg. Beide meisjes worden doorverwezen naar HALT. (09-000786)

Onderzoek naar diefstal zitmaaier

ELIM Zaterdagochtend is een gele zitmaaier van het merk Stiga gestolen aan de Carstenswijk. De eigenaar, een 60-jarige man, mist ook een rode Honda bosmaaier. Beide maaiers zijn vanaf zijn erf gestolen. De politie onderzoekt deze diefstal. (09-000744)

Aanhoudingen na mishandeling

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie drie jongens uit Hoogeveen aangehouden, twee van 19 en een van 18 jaar. Ze waren de hele nacht al vervelend en nadat ze een 24-jarige man uit Elim in de Grote Kerkstraat hadden mishandeld, zijn ze aangehouden. Ze zijn ingesloten voor een vervolgonderzoek. (09-000889)

Aanhoudingen na huiselijk geweld

MEPPEL Zaterdagavond heeft de politie een 50-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn dochter. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (09-000849)

Politie onderzoekt autobrand

EMMEN Zaterdagnacht is aan de Avekingecamp een personenauto in brand geraakt. De brandweer bluste de brand. De auto is uitgebrand. De politie onderzoekt deze zaak. (09-000867)

Politie start onderzoek na aantreffen dode vrouw

ZWINDEREN Zaterdagmiddag is in de berm van het kanaal van Coevorden naar Zwinderen, aan de Burgemeester Legroweg een dode vrouw aangetroffen. Een passant trof haar aan en waarschuwde de politie. Daarop is een onderzoek gestart. (09-000792)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.