Politie Zuid-Holland-Zuid

03/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-01-2009 o Persberichten District I

MISHANDELING
DORDRECHT Agenten hebben een 34-jarige man uit Dordrecht voor mishandeling en vernieling aangehouden. Zij gingen op vrijdagavond 2 januari 2009 naar de Riouwstraat in Dordrecht. Daar was een auto vernield en had de verdachte een 18-jarige vrouw uit Dordrecht geslagen. Dat gebeurde in een woning waar plotseling de 34-jarige onenigheid kreeg. Toen de politiemensen bij het pand arriveerden was de verdachte weg. Ze zagen deze buiten bij de hoek met de Celebesstraat. Daar volgde zijn aanhouding.

GESLAGEN
DORDRECHT Voor mishandeling en bedreiging zijn een 19-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden. Op vrijdagavond 2 januari 2009 liep een groep jongeren bij het Bakema-erf in Dordrecht. De groep kwam de jongen en meisje tegen. De jongen reageerde nogal vreemd en volgens een 19-jarige jongen uit Rotterdam sloeg de verdachte hem in zijn gezicht. Vervolgens bedreigde het meisje een ander uit de groep. Agenten gingen naar de woning van de 19-jarige en hielden daar de twee verdachten aan.

GEWELD
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Zijn 33-jarige vrouw uit Dordrecht kwam op zaterdag 3 januari 2009 rond 05.00 uur bij het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. Zij vertelde dat haar man haar had bedreigd en mishandeld. De 33-jarige vrouw gaf aan letsel aan haar duim te hebben. Politiemensen gingen naar de woning en vonden daar de 33-jarige man. Ze namen hem mee naar het bureau.

VERNIELING
DORDRECHT Een politieman heeft op het Bagijnhof in Dordrecht twee mannen aangehouden. De politieman zag op zaterdag 3 januari 2009 omstreeks 05.00 uur dat de marktkramen op de Sisarijs of Sarisgang omver lagen. Hij zag dat de ene man van 20 jaar uit Dordrecht een fiets pakte en deze gooide op twee andere fietsen. Hierna ging de politieman over tot aanhouding van de 20-jarige en een andere 20-jarige man uit Dordrecht.