Gemeente Achtkarspelen

PERSBERICHT

2009/YG_01
Buitenpost, 2 januari 2009

Nieuwjaarsreceptie gemeente Achtkarspelen druk bezocht

Sportkampioenen gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie van Achtkarspelen

Ruim 300 personen hebben vrijdag 2 januari de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Achtkarspelen bezocht op het gemeentehuis in Buitenpost.

Het thema van de nieuwjaarsreceptie was 'passie'. Het thema kwam o.a. terug in de uitnodigingskaart, de aankleding van het gemeentehuis, de alcoholvrije cocktails, de muziek, de sportkampioenen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op 2008. En met name op de goed verlopen jaarwisseling. Met passie hebben de dorpen, de brandweer, de politie, de particuliere beveiligers, vrijwilligers en de gemeente er voor gezorgd dat de jaarwisseling een waar feest is geworden zonder grote incidenten. Hulpverleners zijn niet lastig gevallen en doorgaande wegen zijn niet geblokkeerd.

Tjeerd van der Zwan deed tijdens zijn toespraak drie passievolle observaties. Eén: Achtkarspelen doet niet mee met zwartkijken. Twee: Achtkarspelen heeft de provincie niet nodig als het gaat om woningbouw in haar dorpen. En drie: er is voor Achtkarspelen meer dan alleen NOFA.

Ook dit jaar zijn de sportkampioenen van het afgelopen jaar weer in het zonnetje gezet door wethouder Sport, Sjon Stellinga. Sjon Stellinga, sprak de kampioenen toe en overhandigde grote bossen bloemen en goed gevulde enveloppen.

De sportkampioenen van 2008 zijn:

1. Jan Okke Loonstra, Nederlands kampioen grasbaanracen 125cc jeugd (trainer: vader van Jan Okke Loonstra);

2. Yteke Hoogsteen, Jetty Veenstra en Pytrix Veenstra, Nederlands kampioen Acro D-lijn trio (Gymnastiekvereniging WSBF Surhuisterveen, trainers: Griet Rinsma en Anja de Bruin);

3. Yannick van der Veen en Lyonne van der Veen, Nederlands kampioen Acro D/E lijn (E-lijn duo junioren) (Gymvereniging WSBF Surhuisterveen, trainers: Griet Rinsma en Anja de Bruin);

4. Jildou Kooistra en Lianne de Haan, Nederlands kampioen Acro D/E lijn (D-lijn junioren) (Gymnastiekvereniging WSBF Surhuisterveen, trainers: Griet Rinsma en Anja de Bruin);

5. Saskia Hoekstra, Wilma de Vries, Lieuwkje van Kammen, Klaske van Kammen, Anita Pander, Janet van der Veer en Jantina Dijkstra, Nederlands kampioen langematteam (Gymnastiekvereniging Hercules Harkema, trainer: Aukje Saltens).