FloraHolland


FloraHolland vestiging Bleiswijk reikt eerste roetfilter uit

BLEISWIJK (2 januari 2009) - Vestiging Bleiswijk gaat de uitstoot van gevaarlijke stoffen in het veilinggebouw tegen door tal door voertuigen die niet voldoen aan de wettelijke norm per 1 januari 2009 uit het veilinggebouw te weren. Dit zijn voertuigen met een Euro 0 of
1 motor zonder roetfilter. Op 29 december werd op vestiging Bleiswijk de eerste roetfilter uitgereikt aan Mario van Drunen.

Voertuigen met een Euro 2 of 3 motor met ingebouwde roetfilter of opzetroetfilter voldoen aan deze norm en mogen het veilinggebouw in, alsmede voertuigen met een Euro 4 of 5 motor. Voertuigen met een Euro 0 of 1 motor voldoen alleen aan de norm, wanneer deze gebruikmaken van een opzetroetfilter. Deze opzetroetfilter was tot voor kort met korting te bestellen via het LTS-kantoor. Klanten die hun opzetroetfilter zijn vergeten, kunnen, zo lang de voorraad strekt, een opzetroetfilter huren via het LTS-kantoor.

De arbeidsinspectie is tevreden over de maatregelen die vestiging Bleiswijk heeft genomen. Met de genomen maatregelen voldoet vestiging Bleiswijk aan de huidige norm en optimaliseert daarmee het werkklimaat in de veilinghallen voor zowel klanten als medewerkers.

Fotobijschrift: Aad van den Ouden (links op de foto) en Cynthia Kessenich (rechts) reiken de eerste opzetroetfilter uit aan Mario van Drunen (midden).