Trots op Nederland

Nieuws

PvdA gaat voor nieuw Integratiebeleid

Onlangs heeft de PvdA haar nieuwe Integratienota gepresenteerd; een nota die op z'n zachtst gezegd opmerkelijk is omdat deze partij ineens een héél ander integratiebeleid wil gaan voeren. Dit `nieuwe' beleid bestaat, zoals de PvdA het beschrijft, uit drie stappen: verbieden, confronteren en, als deze beide stappen niet mogelijk zijn, tolereren. De conclusie die PvdA-voorzitter Ploumen over het huidige integratiebeleid trekt is dat het tolerante beleid in ons land de integratie van migranten geen goed heeft gedaan! Het weigeren van een moslimman om vrouwen de hand te schudden en het dragen van boerka's en aparte inburgeringcursussen voor mannen en vrouwen dragen niet bij aan een goed integratieproces en raken de kernwaarden van onze rechtsstaat. Zeer opvallend en verrassend in deze nota is ook het standpunt over de dubbele nationaliteit. Volgens de PvdA zou de Nederlandse overheid zich meer moeten inspannen om een eind te maken aan de dwingende wetgeving en bemoeienissen waarmee het land van herkomst invloed blijft uitoefenen op hun naar Nederland geëmigreerde onderdanen. Die landen zouden hun voormalige burgers de vrijheid moeten geven om uitsluitend voor de Nederlandse nationaliteit te kiezen. Met andere woorden: volgens de PvdA zouden immigranten in Nederland hun oorspronkelijke nationaliteit dan kunnen en dus moeten opgeven. Dit zou dan natuurlijk ook moeten gelden voor haar eigen Staatssecretaris Albayrak, zij heeft nog steeds zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit...

Deze standpunten uit dit nieuwe integratiebeleid van de PvdA hebben overduidelijk raakvlakken met standpunten van TrotsopNederland op dit terrein. En dat is dan ook het meest verrassende aan dit nieuwe integratiebeleid. Zoals iedereen weet heeft de PvdA tot op heden altijd zware kritiek geleverd op partijen die een minder tolerante koers en een strenger integratiebeleid voorstonden. Maar al te vaak heeft Rita Verdonk in haar tijd als Minister lijnrecht tegenover de PvdA gestaan wanneer het integratiezaken betrof. En ook andere partijen die kwamen met voorstellen om onze tolerantie jegens allochtonen terug te dringen werden in het verleden door de PvdA zwaar onder vuur genomen. Door deze verrassende ommezwaai van de PvdA ten opzichte van haar tot op heden gevoerde beleid inzake integratie komt deze Integratienota toch in een iets wat bedenkelijk daglicht te staan.

Natuurlijk is het voor Nederland een goede ontwikkeling dat de PvdA eindelijk ook inziet dat een stringenter integratiebeleid - niets meer gedogen en strenger handhaven - absoluut noodzakelijk is voor ons land; dat iedereen die hier wil wonen zich dient te houden aan onze normen en waarden en de Nederlandse cultuur dient te respecteren en te accepteren. Zeer spijtig is het wel om te moeten constateren dat het, bijna dertig jaar lange, te tolerante beleid van de PvdA onze samenleving verschrikkelijk veel geld heeft gekost en daarnaast enorme en bijna onoplosbare maatschappelijke problemen heeft veroorzaakt, en in de grote steden zelfs tot maatschappelijke ontwrichting heeft geleid, omdat er door de opstelling van de PvdA geen sprake kon zijn van een constructief integratieproces.

De uitspraak `beter laat dan nooit' is hier zeker op zijn plaats, maar dat maakt alle door hen aangerichte schade niet ongedaan, evenals de uitspraak `pronken met andermans veren': een excuus van de PvdA zou zeker niet misplaatst zijn!