Politie Groningen

Vrijdag 2 januari 2009

Provincie Groningen, 02-01-2009

Groningen: man aangehouden na leegspuiten brandblusser

De politie heeft donderdagnacht een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden. De man was in een opvanghuis in Groningen vervelend geweest. Hij had het personeel bedreigd en een brandblusser leeggespoten. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: diverse ramen vernield bij huisartsenpraktijk

Bij de huisartsenpraktijk aan de Akeleiweg in Groningen is in de nieuwjaarsnacht een groot aantal ramen vernield. In totaal zijn meer dan tien ramen ingegooid. In de omgeving van de praktijk zijn zeker acht autos beschadigd. Het gaat om vernieling van autoruiten en/of autospiegels. Een getuige heeft nog enkele jongeren gezien. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen.

Sappemeer: man gewond door kapot glas

Een 24-jarige inwoner van Zuidlaarderveen is donderdagochtend gewond geraakt. De man had in een horecagelegenheid aan de Noorderstraat in Sappemeer een woordenwisseling gekregen met een andere bezoeker. Waar de woordenwisseling over ging is nog onduidelijk. Vervolgens werd het slachtoffer met een glas geslagen. Hij liep hierbij verwondingen op in zijn nek. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele getuigen hebben een verklaring afgelegd. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Delfzijl: aanhouding na zware mishandeling

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 47-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man had in zijn woning zijn 42-jarige vriendin mishandeld met een bierfles. De vrouw heeft hierbij forse verwondingen aan haar hoofd opgelopen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Middelstum: man valt in openstaande put

Een 29-jarige inwoner van Middelstum is nieuwjaarsochtend gewond geraakt in de Heerestraat in zijn woonplaats. De man liep op het trottoir toen hij plotseling in een put viel. Iemand heeft vermoedelijk het deksel van de put verwijderd. Het slachtoffer heeft zich met rugklachten bij een huisartsenpraktijk gemeld. De politie heeft de gemeente geïnformeerd en maakt een rapportage van het ongeval.

Bellingwolde: aanhouding na ernstige bedreigingen

De politie heeft nieuwjaarsmiddag een 41-jarige man aangehouden. In de Nachtegaallaan kreeg de in Duitsland verblijvende verdachte woorden met een 41-jarige vrouw uit Bellingwolde. Daarbij uitte hij diverse ernstige bedreigingen. Datzelfde deed hij in de richting van een omstander. De gealarmeerde politie kon de amokmaker zonder problemen aanhouden. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: fietster onderuit door gladheid

Een 41-jarige fietsster uit Ter Apel is nieuwjaarsavond gewond geraakt aan haar enkel. Op de Viaductstraat ging de vrouw plotseling onderuit. Vermoedelijk is haar val veroorzaakt door gladheid. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.