Dienstenbond CNV



22 december 2008

Lastige onderhandelingen nieuwe cao FloraHolland

CNV Dienstenbond heeft afgelopen vrijdag verder onderhandeld over een nieuwe cao bij FloraHolland. Met name de ontwikkelingen rondom het pensioen maken de onderhandelingen erg lastig. Het pensioen bij FloraHolland is onder de vereiste dekkingsgraad gekomen waardoor de noodzaak bestaat maatregelen te nemen.

Vooral voor de medewerkers in Aalsmeer wordt gesproken over een mogelijke stijging van de werknemerspremie. CNV Dienstenbond ziet de noodzaak van maatregelen op pensioengebied, maar vindt wel dat medewerkers voldoende gecompenseerd moeten worden. Hieronder vindt u kort en beknopt de stand van zaken.

Steun is hard nodig!
U ziet het. De onderhandelingen verlopen moeizaam en zijn erg lastig. Onze standpunten zijn duidelijk! Steunt u ons daarin? Wilt u ook een goede en aantrekkelijke cao? Bent u ook van mening dat niemand er op achteruit mag gaan? Dan wordt het tijd het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's te bespreken. Samen zijn wij immers sterker! De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij uw bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.

Wat wil CNV Dienstenbond?Wat wil FloraHolland?
3,5% loonsverhogingVraagteken. Afhankelijk van het totaalpakket komt FloraHolland begin januari met een loonbod.
Compensatie van stijgende pensioenpremie in Aalsmeer. Werknemers in Aalsmeer moeten meer pensioenpremie gaan betalen.
Bij introductie nieuwe salarisschalen behoud van perspectief en volledige compensatie die mee blijft stijgen met de lonen. Introductie van nieuwe salarisschalen (Rijnsburg/Venlo vanaf schaal 6, Naaldwijk/Bleiswijk vanaf schaal 8, Eelde vanaf schaal 7 en Aalsmeer vanaf schaal I) waardoor het perspectief wijzigt.
Bij afschaffing toeslagen en onkostenvergoedingen een volledige compensatie die mee blijft stijgen met de lonen. Afschaffen van verschillende toeslagen en onkostenvergoedingen.
Vergoeding van woon-werkverkeer op basis van kilometervergoeding van ,19.Beperkte verbetering van de vergoeding woon-werkverkeer.
De leeftijdsgrens van 50 jaar voor het doen van overwerk behouden. Afschaffen van de leeftijdsgrens voor het doen van overwerk.
Afschaffen van jeugdschalen.Slechts een kleine stap in de richting van afschaffing van jeugdschalen.
Afspraken over loondoorbetaling in derde en opeenvolgende ziektejaren. Hierover pas in 2010 afspraken maken.