Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 22 december 2008

BLIJDORP WACHT MET SPANNING OP OLIFANT-BABY

In Diergaarde Blijdorp wordt met spanning gewacht op de geboorte van een olifantje. Moeder Douanita is uitgerekend op 5 januari a.s., maar met een draagtijd van zo'n maand of 22 zou het natuurlijk best ook een Kerst-kindje kunnen worden!

Douanita neemt een bijzondere plaats in binnen de Blijdorpse olifantenkudde. In 1988 werd zij, als 1-jarige, in bijzonder slechte conditie aangetroffen op een schip in de Rotterdamse haven. Op basis daarvan nam de douane het jonge olifantje (afkomstig uit Vietnam en onderweg naar Tsjechoslowakije) in beslag en bracht haar ter verzorging onder in Diergaarde Blijdorp. Ze kreeg de naam Douanita en werd soepel opgenomen door de andere olifanten in de Diergaarde en ontwikkelde zich zelfs tot een belangrijke schakel binnen de Rotterdamse kudde.

Op 26 januari 2000 bracht Douanita haar eerste kalf ter wereld, een laatste herinnering aan de beroemde olifantstier Ramon, die na de dekking van Douanita een herseninfarct kreeg en dood neerviel. Helaas stierf Douanita's zoon tijdens de bevalling. Douanita's tweede kalf werd geboren op 23 mei 2003: Trong Nh
i, een gezonde dochter van bul Alexander. Zij is nu ruim 5: jaar oud en maakt nog steeds deel uit van de Blijdorpse kudde. Ook van het komende kalf is Alexander de vader, die overigens na een logeerpartij in Antwerpen nu in Amersfoort verblijft.
Blijdorp wacht in spanning op de aanstaande geboorte!

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427